Redactie - 16 januari 2012

Strategie Summit CIO 2012 nieuw evenement voor IT eindverantwoordelijken


Nederland is met de Strategie Summit CIO 2012 een nieuw evenement rijker. Op 19 en 20 maart confereren zestig Chief Information Officers met elkaar in Landgroep Duin & Kruidberg in Santpoort over de toekomst van hun functie. Thema is ‘De verleidende CIO’. Uitgangspunt is dat het strategisch belang van de CIO binnen de top van het management de komende jaren sterk zal groeien. Dagvoorzitter is Fons de Poel.

Kern van de Strategie Summit CIO 2012 is dat deelnemers met elkaar in debat gaan over de grote thema’s van vandaag en morgen, en hoe deze ontwikkelingen hun werk beïnvloeden. Deelnemers zullen elkaar bevragen over thema’ s als hoe verhouden thuiswerken en cyber crime elkaar, hoe gaan bedrijven om met schaarste van IT-professionals, hoe scheid je de toeleveranciers van de echte partners, hoe kun je kosten reduceren, terwijl IT zich steeds meer zal ontwikkelen als strategisch onderscheidende succesfactor.

Joost de Zeeuw is als project manager van VNU Exhibitions verantwoordelijk voor de organisatie. Hij zegt: “Het gaat om de vraag op welke wijze deze ontwikkelingen de functie van CIO zullen veranderen. Een ding is zeker. De IT-manager die verstopt zat in de kelder van het bedrijf, verhuist naar de bovenste verdieping, en is medebepaler geworden van bedrijfsbeleid. Hij wordt een verleider die zijn collega’s ervan moet doordringen dat IT randvoorwaarde is om strategische doel stellingen te halen. “

Strategie Summit CIO 2012 richt zich op IT-eindverantwoordelijken (CIO’s, ICT-directeuren, Hoofd ICT’ers en ICT-managers) bij grote bedrijven en organisaties. De summit geniet grote belangstelling getuige het deelnemersveld. Tot de deelnemers behoren CIO’s van DSM, KLM, ANWB, Stork Technical Services holding, Ymere, TU Eindhoven, ANWB, Belastingdienst, KLPD en de ministeries van Binnenlandse zaken en van Justitie.

VNU Exhibitions Europe organiseert inmiddels negen strategie summits voor onder andere bouw, industrie, zorg, HR-directeuren, overheid en logistiek. De summits – invitation only-evenementen – bieden de deelnemers de gelegenheid binnen de beslotenheid van Landgoed Duin & Kruidberg met elkaar van gedachten te wisselen aan de hand van prikkelende thema’s. Netwerken is een van de belangrijkste functies van deze bijeenkomsten.
 

DIC en DIL Banner vierkant algemene sales brochure Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
FOBT2023 | Banner liggend - REGISTER