Redactie - 17 januari 2012

Nieuwe methode online betalen geïntroduceerd


Rabobank introduceert voor ondernemers de Rabo OmniKassa: een Online-kassasysteem voor alle online-betalingen aan hun webwinkels. De Rabo OmniKassa koppelt alle betalingssystemen aan die webwinkel en garandeert de ondernemer een snelle en veilige bijboeking van zijn omzet. Twintig jaar na de lancering van www.rabobank.nl en 15 jaar na de komst van Rabo Internetbankieren en Rabo Direct Betalen (voorloper van iDEAL) doet Rabobank met de Rabo OmniKassa opnieuw een belangrijk stap in haar financiële dienstverlening aan ondernemers.

Nederlandse ondernemers zullen de komende jaren een steeds groter gedeelte van hun omzet online realiseren en hun webwinkels verder (moeten) professionaliseren. In de eerste helft van 2011 bedroeg het aantal onlinebestellingen 36.550.000, gemiddeld 200.000 online bestellingen per dag en met een gemiddelde waarde per bestelling van €116. Hiermee is inmiddels een omzet gemoeid van € 4,2 miljard. Voor 2011 wordt een totaalomzet verwacht van € 9 miljard.

Met de Rabo OmniKassa wordt gehoor gegeven aan de wens van ondernemers: een eenduidig en uniform financieel systeem voor alle online-betalingen. Zo heeft de ondernemer nu niet langer te maken met de verschillende processen, kenmerken en doorlooptijden van afzonderlijke betaalmethodes en het bijbehorende onderhoud. Eén integrale overeenkomst regelt de voorwaarden voor alle transacties. Aan de OmniKassa kunnen meerdere webwinkels worden aangesloten.

Daarnaast draagt Rabo OmniKassa bij aan een betere financiële afhandeling. Van de succesvolle online transacties wordt de snelheid van uitbetaling gegarandeerd. Creditcard betalingen worden bruto uitbetaald en de kosten worden separaat geboekt. In geval van een retourzending kan de iDEAL betaling vanuit de kassa worden teruggestort.

Tenslotte biedt de internet-kassa via een realtime dashboard een integraal overzicht en sturingsmogelijkheid op alle bestellingen, betalingen en voorraden.

De Rabo OmniKassa vervangt de drie huidige internetkassa’s iDEAL Lite, Rabo iDEAL kassa en Rabo Internetkassa. De komende maanden wordt gewerkt aan verdere verruiming van de mogelijkheden van de Rabo OmniKassa.
 


NTT BW start 31-5 TM 14-6 Pax8 BW 29-05 tm 18-06-2023
FOBT2023 | Banner liggend - REGISTER