Redactie - 19 januari 2012

Fujitsu introduceert de FUTRO A300 thin client


Fujitsu introduceert vandaag de FUTRO A300 thin client. Dit nieuwe allround Fujitsu model biedt bedrijven eenvoudig toegang tot server-based computing. Bovendien geeft het besparingen in total cost of ownership tot meer dan 80 procent vergeleken met standaard desktop PC's.

De Fujitsu FUTRO A300 is voor bedrijven een goede reden om hun computing omgevingen te herinrichten. Door de migratie van desktop PC's naar de Fujitsu FUTRO A300 kunnen organisaties besparen op kosten voor hardware, onderhoud en stroomverbruik. De Fujitsu FUTRO A300 is ook geschikt voor bedrijven die van plan zijn om over te stappen naar virtual desktop infastructure-based werkplek computing (VDI).

Dankzij de volledige ondersteuning van de Scout Enterprise management software biedt Fujitsu een volledig geautomatiseerde uitrol en eenvoudig beheer van de FUTRO A300. De thin client is eenvoudig en snel te integreren in bestaande infrastructuren in het PC netwerk. Dit helpt bedrijven die willen overstappen op een thin client, maar dit zonder steun van technische expertise moeten doen.

De Fujitsu FUTRO A300 is ontworpen voor hoge prestaties en hoge productiviteit en bevat geen bewegende onderdelen, zodat hij lang en zonder bijkomende problemen meegaat. De thin client biedt snelle prestaties, een DVI-I poort voor het gebruik van dual monitoren en ondersteunt thin client besturingssystemen waaronder eLux® RL en Windows® Embedded Compact 7. De energiebesparende onderdelen zorgen ervoor dat de Fujitsu FUTRO A300 60% minder energie verbruikt dan een traditionele PC. Dat resulteert in een besparing voor lifetime energiekosten en het mogelijk maken van een groenere werkomgeving.

Dankzij het compacte design kan de Fujitsu FUTRO A300 achter het scherm worden gemonteerd, waardoor het bureau kabelvrij blijft. Daarnaast is de thin client stil in gebruik en draagt zo bij aan een prettige werkomgeving.

Albert Ulfman, productmanager Fujitsu Nederland, zegt: "We weten dat veel bedrijven willen profiteren van de voordelen die server-based computing met zich meebrengt, maar dat ze niet over de middelen of expertise beschikken om de sprong te maken. Met de nieuwe generatie Fujitsu FUTRO A300 thin client is het eenvoudiger en kosteneffectiever dan ooit om deze overstap te maken."