Redactie - 31 januari 2012

Innovation Den: innovatieve oplossingen MKB voor de overheid


ICT~Office introduceerde tijdens het iBestuur Congres 2012 de Innovation Den. Een nieuw inititatief waarbij een overheidsorganisatie een probleem voorlegt aan het MKB, waarna geïnteresseerde MKB-bedrijven in een pitch van ca. 5 minuten hun innovatieve oplossing voor dit probleem mogen presenteren aan de vragende overheidsorganisatie, die daarna de gelegenheid heeft om feedback te geven en vragen te stellen. De Innovation Den is bedoeld om MKB-bedrijven in contact te laten komen met de overheid, zodat er zakelijke kansen voor het MKB worden gecreëerd.

Gemeente Den Haag
Thema van de eerste Innovation Den was 'veiligheid op gemeentelijk niveau'. Vier MKB-bedrijven, te weten Kahuna, Respond, VSTEP en Gemboxx, kregen de gelegenheid om de Gemeente Den Haag (opdrachtgever van deze Innovation Den) te overtuigen van de meerwaarde van hun product/dienst. Petra Delsing (directeur Stadsbeheer Den Haag) beoordeelde de pitches namens de Gemeente Den Haag. Zij werd daarbij ondersteund door Nitesh Bharosa (onderzoeker TU Delft, gepromoveerd op het gebied van veiligheid en crisisbeheersing) en Sylvia Roelofs (algemeen directeur ICT~Office). De vier deelnemende MKB'ers hielden waardevolle contacten en vervolgafspraken over aan hun pitches, waardoor deze Innovation Den een succes genoemd mag worden.

Meer aandacht voor oplossingen MKB bij overheid
Het voornaamste doel van de Innovation Den is om de kloof tussen MKB en overheid te dichten. MKB'ers hebben vaak innovatieve oplossingen in huis, maar komen hiermee lastig aan tafel bij de overheid. Met de Innovation Den wil ICT~Office ervoor zorgen dat de producten/diensten van het MKB beter bij de overheid onder de aandacht komen. De Innovation Den is opgezet naar Engels voorbeeld. Intellect, de Engelse ICT-branchevereniging, heeft de voorbije jaren de Innovation Den met veel succes uitgevoerd.
 

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29