Redactie - 09 februari 2012

KPN benoemt Managing Director Nederland


De Raad van Bestuur van Koninklijke KPN N.V. heeft het voornemen Joost Farwerck (46) per 15 februari te benoemen tot Managing Director Nederland. Tevens heeft de Raad van Bestuur het voornemen Godert Vinkesteijn (46) te benoemen in de rol van CFO Nederland. 

De benoemingen volgen op de uitgesproken intentie van de Raad van Bestuur om de marktposities van KPN in Nederland te versterken door klantgerichte investeringen versneld door te voeren. KPN wil aan het eind van 2012 zijn marktaandelen in de Nederlandse mobiele consumentenmarkt en in de breedbandmarkt hebben gestabiliseerd en de kostenbasis hebben verbeterd, zoals onlangs aangekondigd tijdens de presentatie van de jaarcijfers over 2011. 

CEO Eelco Blok: “Het plan van aanpak om de Nederlandse activiteiten te versterken is nu een feit en Joost gaat leiding geven aan deze initiatieven. Ik heb er alle vertrouwen in dat KPN sterker uit het overgangsjaar 2012 zal komen. Vanaf het eind van 2012 moeten onze Nederlandse activiteiten een duurzaam winstniveau bereiken om de doelen van onze strategie “Versterken, Vereenvoudigen, Groeien” te ondersteunen.

Joost Farwerck begon zijn loopbaan bij KPN in 1994. Hij deed veel ervaring op in zowel commerciële managementfuncties als aan de operationele kant van het bedrijf. Zo gaf hij jarenlang leiding aan Wholesale & Operations, het netwerkbedrijf van KPN in Nederland (nu met alle ondersteunende IT-activiteiten ondergebracht in NetCo). In zijn huidige functie stuurt hij binnen het zogeheten Executive Committee de divisie Consumenten Thuis aan.

Collega Executive Committee-lid Godert Vinkesteijn heeft vele jaren ervaring in financiële managementfuncties. Zo was hij CFO van KPN Mobile B.V. en vervulde hij ruim vier jaar lang dezelfde rol bij KPN’s Duitse dochter E-Plus Gruppe. De heer Vinkesteijn heeft grondige kennis van zowel de succesvolle ‘challenger’ strategie van KPN als van de Nederlandse activiteiten van het bedrijf. Godert Vinkesteijn trad in 1991 in dienst bij de toenmalige PTT.
 

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei