Redactie - 15 februari 2012

Fujitsu lanceert oplossing voor flexibele datacenters: Dynamic Infrastructures Blocks


Fujitsu lanceert Dynamic Infrastructures Blocks (DI Blocks) in Nederland. DI Blocks zorgen voor schaalbare server- en opslagcapaciteit in datacenters. Daarnaast breidt Fujitsu haar Fujitsu ServerView Suite uit met ServerView Operations Manager (SVOM), een hardware-gerelateerde beheertool die de kracht van DI Blocks verder versterkt.  

Fujitsu's DI Blocks zijn beschikbaar als schaalbare en modulaire bouwstenen. Ze kunnen worden geconfigureerd op basis van verschillende capaciteits- en prestatievereisten. Met behulp van DI Blocks werken ondernemingen stapsgewijs toe naar consolidatie en flexibilisering van hun datacenters. “Dat betekent bijvoorbeeld dat het platform kan groeien tijdens het gebruik, zonder dat de omgeving down hoeft”, zegt Arie Kraan, consultant bij Fujitsu. Bovendien bieden Fujitsu’s DI Blocks de mogelijkheid Microsoft Hyper-V, Citrix Xen en VMWare V-sphere naast elkaar te gebruiken. Wanneer processing capaciteit niet meer nodig is, wordt deze aan de pool teruggegeven. Wanneer er meer capaciteit nodig is, wordt de applicatie met meer processing capaciteit gestart. Ook wanneer een stuk hardware uitvalt, wordt de
applicatie op een nieuw toegewezen stuk hardware automatisch gestart.  

DI Blocks 

Kraan legt uit welke voordelen DI Blocks nog meer bieden: “Met DI Blocks helpen wij klanten bij de opzet en het beheer van verschillende virtuele en fysieke platforms naast elkaar. De integratie van deze platforms onderdelen hoef je met DI Blocks niet meer zelf te doen. Bovendien hebben DI Blocks de speciale eigenschap dat ze geconfigureerd en getest afgeleverd worden en daardoor zeer snel te gebruiken zijn. Verder zorgen DI Blocks ervoor dat een minimale hoeveelheid energie gebruikt wordt, waardoor de prijs per applicatietijd optimaal is.  

Fujitsu ServerView Suite

De toegenomen functionaliteiten van DI Blocks hangen samen met de uitbreiding van de Fujitsu ServerView Suite met ServerView Operations Manager (SVOM) 5.50. ServerView Operations Manager bewaakt fysieke en virtuele servers en de bijbehorende infrastructuurcomponenten. SVOM is geïntegreerd in DI blocks om niet alleen de hardwareconditie te bewaken, maar ook om met extra ServerView modules als Virtual IOmanager en Resource Orchestrator extra functionaliteit te bieden. Met deze twee extra modules wordt de eventuele uitval van servers opgevangen door een spare-server te starten met de applicatie die op de uigevallen server actief was. Hierdoor wordt het beheer van de DI blocks omgeving erg eenvoudig en gebruikersvriendelijk en ontstaat een omgeving die flexibel en schaalbaar is vanuit één beheersconsole..   

Kraan: “Onze klanten krijgen ServerView kosteloos bij Fujitsu PRIMERGY servers, waarbij niet alle modulen gratis in gebruik zijn en profiteren zodoende van meer efficientie. De efficientie zit in het feit dat je met SVOM optimaal gebruikmaakt van je resources, servers en storage, en het netwerk beheert wordt vanuit één userinterface.”   

Uitbouwen naar geavanceerde functies

Vanuit de ServerView software is het mogelijk door te bouwen naar meer geavanceerde functies, zoals het managen van gevirtualiseerde I/O verbindingen tussen storage en servers, het bepalen wanneer welke servers in of uitgeschakeld worden, en het activeren van complete nieuwe omgevingen. Fujitsu’s ServerView software onderscheidt zich doordat bovengenoemde functies als Virtual IOmanager en Resource Orchestrator gerealiseerd worden via één userinterface. Dat verlaagt de beheerlast, omdat de look & feel voor alle functies gelijk is.
 

Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14