Redactie - 29 februari 2012

Unisys lanceert veilige cloud computing-oplossing voor meer effectief resource management


Unisys heeft een nieuwe versie van de Unisys Secure Private Cloud Solution gelanceerd. De 2.1-versie lost een belangrijke uitdaging voor het IT-management op: met de dienst worden IT-kosten verminderd, omdat beschikbare middelen efficiënter beheerd worden.

De nieuwe versie geeft de beheerder via een dashboard inzicht in alle cloudmiddelen zoals servers, netwerk, opslagruimte en meer. Het dashboard kan gebruikt worden om de operationele status van bepaalde cloudprogramma’s onder de loep te nemen. Indien nodig kan direct actie worden ondernomen om te reageren op actuele veranderingen binnen het bedrijfsproces. Ook kan makkelijk de productiviteit worden verhoogd, door de infrastructuur aan te passen met de inzichten uit het dashboard. Werk in het dashboard kan uitgevoerd worden aan de hand van een SLA (service-level agreement).

Bijvoorbeeld, als het gebruik van een klantenserviceapplicatie hard stijgt na een promotieactie, dan kan een beheerder binnen enkele minuten in het dashboard de bandbreedte van het netwerk verhogen. Hij kan servers aanwijzen die niet in gebruik zijn, deze activeren en zo nieuwe virtuele machines op actieve servers aanmaken om de tijdelijk verhoogde druk aan te kunnen. Als de promotieactie is afgelopen, en het gebruik weer op het oude niveau is, kan de beheerder de extra ingezette middelen weer weghalen om extra kosten te voorkomen door onnodig gebruik van bijvoorbeeld een actieve server.

“Deze mogelijkheden in het dashboard geven organisaties meer inzicht waardoor ze beter kunnen sturen op en eventueel aanpassingen kunnen doen, in al hun cloudmiddelen en de bijbehorende uitgaven”, aldus Rod Sapp, vice president van het data transformatie centrum en product outsourcing en technologie bij Unisys. “Zoals het bekende gezegde gaat: meten is weten. Met de Unisys Secure Private Cloud Solution, krijgen organisaties eindelijk grip op de investeringen in al hun cloudproducten en diensten. Dan pas realiseren ze zich echt welke voordelen cloudcomputing oplevert, zoals op het gebied van kostenbesparing.”

Met Unisys Secure Private Cloud Solution 2.1 wordt meer inzicht gecreëerd, waarmee makkelijker verwachtingen voor de toekomst voorspeld kunnen worden. Waarmee op zijn beurt weer belangrijke IT-middelen gemanaged worden.

FOBT2023 | Banner vierkant - REGISTER Pax8 BW 29-05 tm 18-06-2023
DIL Dutch IT Leaders Linkedin liggend