Redactie - 05 juli 2012

G4S verzorgt personeelsplanning online


G4S gaat voor de personeelsplanning van het bedrijfsonderdeel G4S Cash Solutions gebruik maken van de Web Acces Module van de personeelsplanningsoftware Rostar CAS. Hiermee kunnen de ongeveer 1000 Nederlandse medewerkers van de wereldwijd marktleider op het gebied van beveiligings- en veiligheidsoplossingen hun werkrooster inzien op het web, hun voorkeuren doorgeven en hun verlof aanvragen.

G4S werkt al een aantal jaren met software van Paralax voor het inroosteren van de medewerkers die ingezet worden voor geldtransport. Omdat G4S haar werknemers beter inzicht in het eigen rooster wilde geven, werd er een pilot van drie maanden opgezet om de Web Acces Module te testen. Deze verliep naar tevredenheid, waarna G4S besloot om de module in gebruik te nemen. De Web Acces Module is voorzien van alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen.

Met de Web Acces Module kunnen de medewerkers hun rooster nu ook via het web bekijken. De verlofaanvragen gaan ook via het web, waardoor dit een gestroomlijnd, papierloos proces is geworden. Bovendien zijn ADV- en verlofsaldi nu in één oogopslag zichtbaar, wat voor de planners veel controlewerk scheelt.

Rick Molenaar, CIT/ATM Manager bij G4S Cash Solutions: “Voorheen belden onze medewerkers van de geldwagens altijd wat de aanvangstijd van hun rit voor de volgende dag was. Dat is nu niet meer nodig, die kan men nu online inzien. Net als voorheen ontvangen de medewerkers hun rooster zo kort mogelijk voor aanvang van een dienst. Met de nieuwe module boekt de planner veel tijdwinst omdat medewerkers zelf hun beschikbaarheid en verlofvoorkeuren kunnen aangeven. Als de planner het rooster opent ziet hij direct wie vrij wil zijn, en wie graag wil werken. Dat scheelt dure verlofaanvraagformulieren en zorgt voor een eenduidige communicatie tussen medewerker en planner over het rooster“.

Rob Buikema, Algemeen Directeur Paralax Planning Solutions: “G4S Cash Solutions werkt al een jaar of vijf met onze personeelsplanningsoftware voor het efficiënt plannen van zijn medewerkers en we zijn blij dat we ze ook bij hun volgende planningsvraagstuk kunnen helpen. De planners besparen door de online module veel controletijd en het is voor de werknemers bovendien erg fijn om zelf wat meer inzicht te hebben in hun rooster.“

 

Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023 NTT BW start 31-5 TM 14-6
FOBT2023 | Banner liggend - REGISTER