Redactie - 20 september 2012

Nieuwe computerruimte voor Respect Zorggroep Scheveningen


Computerruimte- en datacenterspecialist Lasent heeft de opdracht gekregen van Respect Zorggroep Scheveningen voor het bouwen van een nieuwe computerruimte. Respect Zorggroep Scheveningen bestaat uit de woonzorgcentra Het Uiterjoon en Deo Gratias, seniorencomplex Prins Willemhof, woonzorgcentrum voor intensieve zorg (verpleeghuis) Bosch en Duin en Respect Thuiszorg. Respect Zorggroep Scheveningen biedt huisvesting, verpleging, verzorging, begeleiding, behandeling, diensten en service in Scheveningen aan ouderen en verpleeghuis geïndiceerde jongeren. Zij doet dit met respect, betrokkenheid en aandacht voor het individu en zijn omgeving. Kwaliteit in zorg en kwaliteit van leven staan centraal in de zorgvisie van Respect Zorggroep Scheveningen.

Op dit moment staat men aan de vooravond van een grootschalige verbouwing in de vestiging aan de Scheveningseweg te Den Haag. In dit proces is ook de bestaande computerruimte beoordeeld en heeft de organisatie de wens uitgesproken om de beschikbaarheid van het netwerk naar een hoger niveau te brengen. Hierbij bleek het de beste oplossing te zijn om een geheel nieuwe computerruimte te bouwen op een andere locatie in het pand.

Er waren meerdere partijen uitgenodigd om een advies en offerte uit te brengen. Lasent is als beste partij door Respect Zorggroep Scheveningen aangewezen en mag de werkzaamheden gaan uitvoeren. De werkzaamheden zijn reeds begonnen en de ruimte zal nog dit jaar worden opgeleverd.

Voor deze nieuwe computerruimte zal Lasent de volgende componenten gaan leveren, installeren en onderhouden: een verhoogde computervloer, nieuwe 19 inch kasten leveren voorzien van spanningsprofielen, een warmestraat oplossing met computeraircondioners in een redundante configuratie, een UPS, elektrotechnische werkzaamheden, een monitoringsysteem, databekabeling en een Inerte brandblusinstallatie op basis van aspiratiedetectie.

 

IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12 Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024