Redactie - 26 november 2012

Het meest extreme datacenter?


Het Deltalis RadixCloud datacenter, diep in de Zwitserse Alpen, heeft een finaleplaats bereikt in de DatacenterDynamics EMEA 2012 Awards verkiezing op 13 december in Londen, in de categorie ‘Most Extreme Data Center Deployment’ (oftewel ‘meest extreme implementatie van een datacenter’). Voor datacenter leverancier Minkels en datacenter exploitant Deltalis is dit een belangrijke erkenning voor hun ‘modulaire’ manier van denken in de datacenteromgeving.

Het Deltalis RadixCloud datacenter is een extreem veilige Tier IV colocatie faciliteit voor de cliënten van Deltalis, diep binnenin een berg vlakbij het Zwitserse Gotthardmassief. Het is tevens een uiterst energie-efficiënte datacenter faciliteit, waar onder andere gebruikgemaakt wordt van natuurlijke koelbronnen in de berg, zoals gletsjerwater.

Het Deltalis RadixCloud datacenter bevindt zich in een enorm grottencomplex, waar voorheen het commando- en controlecentrum voor de Zwitserse luchtmacht was gehuisvest. Het bestaat uit een aantal gebouwen van meerdere verdiepingen welke in het graniet van de berg zijn ingebouwd. Deze op militair niveau beveiligde colocatie faciliteiten zijn ondergebracht in gescheiden ruimtes met gewelfde, versterkte plafonds en zuilen. Op deze uitzonderlijke locatie heeft datacenterleverancier Minkels, onderdeel van de wereldwijd actieve Legrand Group, zijn modulaire datacenter producten geïmplementeerd.

Modulaire datacenter oplossingen
Deltalis heeft specifiek voor Minkels gekozen vanwege de modulaire benadering in de datacenter oplossingen van Minkels, zoals Minkels Varicon M datacenterracks en Minkels Cold Corridor aisle containment oplossingen - voor een energie-efficiënte scheiding van koude en warme luchtstromen.

“De modulaire benadering en de energie-efficiëntie van de oplossingen van Minkels kwamen volledig overeen met onze gedetailleerde en locatiespecifieke eisen,” aldus Michael Imfeld, VP Marketing & Sales bij Deltalis. “De modulariteit en het feit dat Minkels de datacenter oplossingen volledig aan onze specifieke situatie kon aanpassen, hebben ons geholpen om maximale efficiëntie te creëren in de datacenter infrastructuur. Deze sluit nu naadloos aan op de grillige, grotachtige omgeving.”

Modulariteit en maatwerk - aanvullend bij, maar ook binnenin - modulaire opties, zijn belangrijke eigenschappen van de datacenter oplossingen van Minkels. Jeroen Hol, Chief Executive Officer (CEO) van Minkels: “Door een modulaire benadering en maatwerk standaard aan te bieden, voldoen we niet alleen aan de uitdagingen die gepaard gaan met implementaties op grillige locaties, zoals bij dit project in de Zwitserse bergen. Het sluit ook aan bij actuele ontwikkelingen op het gebied van datacenter dynamiek en de toegenomen behoefte aan flexibiliteit en schaalbaarheid onder invloed van cloud-computing en virtualisatie.”

Groen datacenter
Energie-efficiëntie en groene exploitatiebeginselen zijn integrale onderdelen in de bedrijfsvoering van het Deltalis datacenter. Imfeld: “Naast de energie-efficiënte oplossingen van Minkels, maken wij gebruik van de energie-efficiënte natuurlijke hulpbronnen die de berg te bieden heeft, zoals koud gletsjerwater voor het koelen van de apparatuur. Natuurlijk vraagt een dergelijk project improvisatietalent van een leverancier, maar bij Minkels zijn een modulaire oplossing en maatwerk standaardelementen van hun activiteiten. Hierdoor konden wij innovatief te werk gaan en ons optimaal aanpassen aan de onregelmatige omgevingscondities in de berg.”


DIC en DIL Banner vierkant algemene sales brochure SLTN Vierkant
ALSO CTV BW 06-06-2023 t/m 15-06-2023