Redactie - 11 maart 2013

Scholten Awater wint Europese aanbesteding gemeente Nijmegen


Scholten Awater gaat desktops, notebooks, monitoren, servers, smartphones, GSM-toestellen en tablets aan de gemeente Nijmegen leveren. Naast de levering van hardware ontzorgt Scholten Awater de gemeente Nijmegen , door middel van een aantal logistieke IT diensten zoals het uitgepakt leveren en installatie op de werkplek. De contractduur is vijf jaar inclusief tweemaal één jaar verlenging.  

In deze aanbesteding is de eis voor Social return opgenomen.   Hiervoor heeft Scholten Awater een uitgewerkt plan voorgelegd waarin onder andere wordt voorzien in de inzet van langdurig werklozen en medewerkers van sociale werkvoorziening. Ook wordt ruimte gecreëerd voor leer- en werkplekken voor de beroepsbegeleidende leerweg en worden door Scholten Awater andere gemeentelijke maatschappelijke initiatieven actief ondersteund.

Ronald Ederveen, Commercieel Directeur Scholten Awater: “Wij zijn bijzonder verheugd met de gunning door de gemeente Nijmegen van deze aanbesteding. Wij herkennen de eis van de gemeente om bij gunning niet alleen te zorgen voor de levering, installatie en onderhoud van IT-devices bij de gemeente Nijmegen, maar ook via concrete “social return” projecten bij te dragen aan het gemeentelijke beleid om inwoners met een achterstand tot de arbeidsmarkt te helpen met het verkleinen van deze achterstand”.

De gemeente Nijmegen behoort met haar ruim 160.000 inwoners tot de 25 grootste gemeenten in Nederland. Voor het realiseren van de doelen die het bestuur wil bereiken wordt zij ondersteund door een gemeentelijke organisatie van circa 2.000fte. De organisatie, bestaande uit 27 afdelingen, wordt aangestuurd door een directieteam. De gemeente Nijmegen telt ongeveer 2.200 geautomatiseerde werkplekken, verdeeld over 5 locaties.


Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Fujitsu BW en BN liggend DIL week 9 tm 12-2024