Redactie - 19 februari 2014

ProfPortaal Zorg introduceert e-learning-platform voor professionals in de zorg

Tien grote ziekenhuizen en zorginstellingen starten samen ProfPortaal Zorg, een nieuw initiatief op het gebied van e-learning. Zij ontwikkelen content voor en met de zorg. Hierdoor hoeft niet elke instelling zelf content te maken of in te kopen.

ProfPortaal Zorg is een gezamenlijk initiatief van het Landsteiner Instituut (namens Ziekenhuis Bronovo, Groene Hart Ziekenhuis en Medisch Centrum Haaglanden), De Zorgboog, Jeroen Bosch Ziekenhuis, St. Elisabeth Ziekenhuis, Zorgpartners Friesland (namens Zorggroep Noorderbreedte, Medisch Centrum Leeuwarden en Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen).Met behulp van ProfPortaal Zorg kunnen zorginstellingen gezamenlijk e-learning-content ontwikkelen, onderhouden en beheren. Dit samenwerkingsverband levert een aanzienlijke kostenbesparing op en verhoogt de performance van medewerkers. Daarnaast biedt ProfPortaal Zorg mogelijkheden om met en voor haar leden nieuwe initiatieven te ontplooien in samenwerking met leveranciers, overheid en kwaliteitsinstanties.

Hedwig Slot (foto), directeur Landsteiner Instituut zegt: “E-learning is voor een zorginstelling onmisbaar om zorgprofessionals bekwaam en bevoegd te maken of houden. Als instelling kun je dit gewoonweg niet alleen. Het is onmogelijk om er in je eentje zorg voor te dragen dat alle informatie over de diverse onderwerpen volledig up to date is. Als je dit niet samen doet, red je het niet. Zorginstellingen moeten daarom de krachten bundelen.”

De eerste 50 modules in ProfPortaal Zorg zijn vanaf 1 maart algemeen beschikbaar.

Door: Witold Kepinski