Redactie - 11 mei 2014

Private cloud-infrastructuur voor jeugdzorgorganisatie


De jeugdzorgorganisatie Vitree besteedt de volledige IT-infrastructuur uit aan Pink Elephant. Door deze strategische keuze houdt Vitree meer tijd over voor ICT-activiteiten die direct bijdragen aan het primaire bedrijfsproces. Vitree verwacht een langdurige samenwerking met Pink Elephant, die in de toekomst mogelijk verbreed zal worden met nieuwe diensten om de organisatie optimaal te kunnen ondersteunen.

Vitree is specialist  in de jeugdzorg en biedt met circa 600 medewerkers en meer dan 500 pleeggezinnen hulp aan ongeveer 3.000 gezinnen per jaar. Al in 2009 bracht Vitree de eigen IT-infrastructuur onder in het datacenter van Pink Elephant. Die hardware was na vijf jaar nodig aan vervanging toe, waardoor men besloot deze te vernieuwen en als private Infrastructure-as-a-Service af te nemen bij Pink Elephant. Ronald Brouwer, Manager Middelen & Beheer van Vitree: “De prijs/kwaliteitsverhouding van deze nieuwe IT-infrastructuur is uitstekend en biedt ons veel flexibiliteit qua schaalbaarheid en functionaliteit. Daarnaast hebben we een bijzonder hechte band met Pink Elephant, zowel op directie-, management- als operationeel niveau. Dat is een goede basis voor een langdurige samenwerking.”

Contact boven contract
Volgens Brouwer stond Vitree in 2013 voor een probleem waar veel bedrijven vroeg of laat mee te maken krijgen:  de bestaande en verouderde IT-omgeving stond op omvallen. “Ik vind dat je IT nooit voor vijf jaar in de boeken moet zetten,” zegt Brouwer. “Drie jaar is realistischer, want na vijf jaar kan het te laat zijn.” Hij stond voor een dringende keuze: investeren of uitbesteden. Uit zijn gesprekken met Pink Elephant bleek al snel dat de laatste optie veel voordelen biedt. “Er staat veel te gebeuren in onze sector, waaronder het decentraliseren van zorgactiviteiten naar gemeenten en kostenbesparingen. Het flexibiliseren van de kosten is dan heel belangrijk. Door onze IT uit te besteden kunnen we zowel onze technologie verversen als een uiterst schaalbare kostenstructuur realiseren.”

De nieuwe private Infrastructure-as-a-Service van Pink Elephant wordt ingezet voor de bedrijfsapplicaties van Vitree en de Citrix-omgeving, waarmee de werkplekken overal te benaderen zijn. Hiermee worden in de eerste instantie 482 werkplekken geleverd, maar dit aantal kan maandelijks worden gewijzigd. “Wij waarderen de strategische keuze van Vitree om voor ons te kiezen,” zegt Piet van Vugt, CEO van Pink Elephant. “De oneliner ‘contact boven contract’ werd ons door Vitree regelmatig toegeworpen. Dat mooie compliment is een bewijs van onze visie op dienstverlening en samenwerking, en een slogan die we inmiddels ook intern bij Pink Elephant hebben geadopteerd.”

Transparantie
Vitree kan met de nieuwe private cloud-infrastructuur rekenen op een betrouwbare, veilige en schaalbare bedrijfsomgeving, die mobiele toegang biedt tot bedrijfsapplicaties voor (ambulante) medewerkers en thuiswerkers. Brouwer: “De primaire insteek van Pink Elephant altijd is geweest om oplossingen te bieden voor de uitdagingen van onze organisatie. Vanaf het begin heeft Pink Elephant ons een eerlijk verhaal verteld. Hun offerte stond namelijk na de vervolggesprekken nog steeds overeind, in plaats van twee keer over de kop te gaan. Een dergelijke transparantie zie je zeker niet bij alle technologiepartners die we gesproken hebben.”

(PW)


BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei