Redactie - 05 april 2011

Studenten Nyenrode bestuderen bedrijfsinnovatie via nieuwe technieken


Studenten van de Executive MBA van Nyenrode Business Universiteit gaan onderzoek doen naar de toepassing van nieuwe technologieën, waaronder cloudcomputing en sociale media, als middel voor bedrijfsinnovaties. Zo kunnen bedrijven met cloudcomputing softwaretoepassingen gebruiken die via internet beschikbaar zijn. In het programma 'Business Model Innovation' werken Nyenrode en consulting- en IT- dienstverlener Capgemini intensief samen. De studenten zullen businesscases ontwikkelen waarin bestaande IT-strategieën worden beoordeeld en afgezet tegen nieuwe technologieën.

Het project is gebaseerd op het idee dat het laatste decennium bij grote organisaties een kloof is ontstaan tussen de bedrijfsvoering en IT-ondersteuning. Inmiddels zetten veel bedrijven nieuwe technologieën als social media en cloudcomputing in. Dit gebeurt vaak buiten de eigen IT-afdelingen om.

Capgemini zal de Nyenrode EMBA studententeams tijdens hun tweejarige opleiding bij de studie begeleiden. Ook de Nyenrode EMBA alumni worden -als klankbordgroep- bij het onderzoek betrokken. De studie levert wetenschappelijk onderbouwde rapporten op over de invloed en de toepassing van nieuwe technologieën op de bedrijfsvoering. Tijdens het onderzoek worden ook evenementen en ronde-tafelsessies georganiseerd. Hier kunnen ook geïnteresseerden aan deelnemen die geen EMBA programma volgen.

De tussentijdse resultaten van de studie kunnen worden gevolgd via de Nyenrode EMBA website: www.nyenrode.nl/emba. De eerste module van de Executive MBA is op 3 april van start gegaan.
 

Progress Communications BW start week 17 tm 19 Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023
Netgear banner liggend start week 14