Redactie - 31 maart 2011

Panasonic Toughbook versterkt leidende positie in markt voor robuuste notebooks


 Panasonic Toughbook heeft het marktaandeel op de Europese markt voor robuuste notebooks verder uitgebreid in 2010. Het marktaandeel van Toughbook groeide dit jaar van 62,6% in 2009 naar 65,3% in 2010. Tevens scoort  Panasonic Toughbook het hoogst op klanttevredenheid.  Dit blijkt uit  de resultaten van het onderzoek van VDC Research onder leveranciers van robuuste notebooks deze maand.

Marktaandeel
De groei is vooral te danken aan de nieuwe markten  waarin Panasonic Toughbook opereert, zoals alternatieve energie, automotive diagnose, internet retail en de zorg. Deze markten vergen een hoge mate van mobiliteit van notebooks. Panasonic Toughbook levert hier een betrouwbare en veilige oplossing voor optimaal gebruik in een weerbarstige omgeving.

Klanttevredenheid
Naast een groeiend marktaandeel, heeft Panasonic Toughbook in het onderzoek de hoogste klanttevredenheid. Respondenten waarderen het ergonomisch design van de Toughbook en de goede leesbaarheid van het scherm in het donker, of juist in het felle zonlicht. Nog een reden voor de respondenten om een Panasonic Toughbook aan te schaffen is het uitgebreide servicepakket wat Panasonic biedt.

De tevredenheid resulteert in het opnieuw aankopen  van de Panasonic Toughbook en het aanbevelen van de notebook aan andere organisaties.

Succesfactoren
David Krebs, Director Mobile and Wireless Practice van VDC Research vertelt: " De kritische succesfactoren in de markt van robuuste notebooks zijn: kwaliteit van ondersteunende services, prestaties van de hardware en het bieden voor een passende oplossing voor de eisen van de klant. We zien dat Panasonic Toughbook aan al deze factoren voldoet. Dit vertaalt zich in een positie als marktleider die steeds steviger wordt."

Continue verbetering
"Sinds 1994 maken wij al Toughbooks en wij streven naar continue verbetering van de prestaties van de Toughbook in de omgeving waarin hij moet functioneren. Wij zijn dan ook trots op de grote klanttevredenheid", zegt Steven Vindevogel, Business Unit Manager van Panasonic Toughbook Benelux.

 

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024