Redactie - 07 februari 2018

5 Nederlandse vrouwelijke finalisten in Europese technologie awards

Booking.com maakt de finalisten bekend van de eerste editie van de Technology Playmaker Awards. De awards zijn in het leven geroepen om getalenteerde vrouwen in de Europese tech scene die organisaties, industrieën en gemeenschappen hebben vernieuwd met behulp van technologie, te eren en te stimuleren. 

’De Technology Playmaker Awards staan voor diversiteit en gendergelijkheid en zijn bedoeld om vrouwen die kansen zien in de tech wereld aan te moedigen en te stimuleren. We hebben onlangs onderzoek gedaan naar gendervooroordelen in de tech-sector en bijna 90% van de vrouwelijke respondenten gaf aan dat als er meer vrouwen in leidinggevende functies zouden zijn dit hen zou inspireren om hun carrière voort te zetten in technologie. We hopen daarom dat de award winnaars en kandidaten in de toekomst een voorbeeld worden voor meer vrouwen en meisjes”, zegt Gillian Tans, de CEO van Booking.com.

Nederland heeft maar liefst 5 finalisten. De overige finalisten komen uit meer dan 10 Europese landen, waaronder Oostenrijk, Kroatië, Denemarken, Estland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Roemenië, Spanje en Engeland.

De 5 finalisten uit Nederland zijn:

Naam

 

Categorie

 

Floortje van Bovene, Founder van Spectral

 

Sustainability Innovator Award Finalist

 

Galyna Ignatenko, Senior Consultant bij KPMG 

 

Innovator of the Year Finalist

 

Iris Zonneveldt, Founder & CEO van Treams

 

Digital Leader Award Finalist 

 

Tammi Horn, Growth Manager, Smart Tech Solutions bij KPMG

 

Rising Star Award Finalist

 

Vreni Borsboom, Product Manager at TomTom Sports

 

Rising Star Award Finalist 

 

Meer informatie over de finalisten is beschikbaar op http://techplaymakerawards.com/finalists

De awards worden verdeeld over negen categorieën waaronder ondernemerschap, innovatie, maatschappelijke impact, duurzaamheid en leiderschap. De negen winnaars worden bekend gemaakt samen met een tiende prijs voor de algemene Technology Playmaker of the Year 2018. Dit gebeurt op 8 maart op een gala diner in London, op Internationale Vrouwendag. De keynote spreker bij de uitreiking is Randi Zuckerberg, oprichter en CEO van Zuckerberg Media en New York Times bestseller auteur.

De winnaars worden verkozen door een jury bestaande uit experts binnen de tech-sector en van succesvolle start-ups, waaronder Skyscanner, Just Eat, Happn, WeTransfer, SwiftKey and Booking.com. De prijs voor de winnaar in elk van de categorieën is een geldbedrag van 5.000 euro en de winnaar van de hoofdprijs Technology Playmaker of the Year 2018 ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro.

“We hebben kandidaten met diverse inspirerende achtergronden en in verschillende fases van hun carrière: van jonge ondernemers die digitale programma’s hebben opgezet om de vluchtelingenintegratie te bevorderen, tot ondernemers in de tech-sector die de gezondheidszorg helpen vernieuwen, tot een 11-jarig meisje dat haar leeftijdsgenoten leert coderen. We kijken ernaar uit om de successen van de vrouwen te vieren en om ze aan te moedigen om te blijven innoveren in de tech-sector’’, zegt Gillian Tans, de CEO van Booking.com. 

Progress Communications BW start week 17 tm 19 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023