Redactie - 18 april 2019

Centric directeur outsourcing Roland Plomp vertrekt

Centric directeur outsourcing Roland Plomp vertrekt image

Centric directeur outsourcing Roland Plomp vertrekt zo melden diverse media zoals De Volkskrant. Plomp bevestigt zijn vertrek. Plomp scoorde veel mooie contracten zoals bij de De Nederlandsche Bank. De ICT-dienstverlener gaat werkplekdiensten, de servicedesk en kantoorautomatisering leveren aan de honderden medewerkers en neemt ook de datacentra in beheer.

Eeder werd bekend dat Carolien van der Werf vertrekt, de financieel directeur van IT-dienstverlener Centric. Het ontslag is ingediend twee dagen na het kort geding tussen Centric en Oranjewoud eigenaar Gerard Sanderink en voormalig privé- en zakenpartner Brigitte van Egten.

Uit het kort geding kwam naar voren dat zelfbenoemd cybersecurity expert Rian van Rijbroek nu een invloedrijke rol heeft binnen het zakenimperium van Centric en Oranjewoud eigenaar Gerard Sanderink.

Sanderink heeft verder een meer actieve rol binnen Centric na het recente vertrek van algemeen directeur Karim Henkens die daar 27 jaar heeft gewerkt. Verder ging niet-uitvoerend Centric bestuurder Guust Sturm exit. Tevens vertrok IT-veteraan Karel Kinders, Commercial Director Centric Public Sector Solutions.

Sanderink is voorzitter van de non-executive board waarbij hij samenwerkt met commercieel directeur Hans Schrijver en financieel directeur Carolien van der Werf die nu naar verluidt gaat vertreken. Recent werden contracten gescoord zoals met DNBBrunaThales en Sanquin. Ook optimaliseerde Centric zijn strategie. Zo nam begin 2019 HET IT de generieke hardware- en onderhoudsactiviteiten van Centric over en er werd een directieteam samengesteld voor financiele sector. Onlangs werden de detacheringsactiviteiten uitgebreid met het nieuwe bedrijf Qmagic.

Strukton en Centric hebben het volste vertrouwen in de deskundigheid van (zelfbenoemd) cyberexpert Rian van Rijbroek zo meldt de website van Strukton.

De omzet van Centric over 2018 bedraagt 490 miljoen euro, een stijging van bijna vijf procent ten opzichte van 2017. Het resultaat van de operationele activiteiten is in 2018 met 10 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. De EBIT is gedaald doordat in 2017 sprake was van enkele incidentele baten en bedraagt 24 miljoen euro (2017: 27,5 miljoen euro).