Wouter Hoeffnagel - 15 januari 2021

Martijn van Tol aan de slag als Innovation Lead Multi Vendor bij SoftwareONE

Martijn van Tol aan de slag als Innovation Lead Multi Vendor bij SoftwareONE image

Martijn van Tol (foto) is per 1 januari 2021 bij SoftwareONE aan de slag als Innovation Lead Multi Vendor. Van Tol was eerder Sales Manager bij PC-WARE, Commercial Manager bij ITQ, Partner Manager bij PostNL en Solution Sales lead bij SoftwareONE.

Het Multi Vendor team beschikt over 30 specialisten in 5 Solution Area’s: Future Workplace, Future Datacenter, Security, Enterprise/Incubation en een nieuw aandachtsgebied: Innovation. Het team beschikt over uitgebreide kennis van 23 verschillende strategische vendoren, waaronder de grootste technologiebedrijven ter wereld. Daarnaast zijn er partnerships met grote System Integrators in Nederland om klanten te kunnen helpen met hun IT-uitdagingen.

Dagelijks bezig zijn met de toekomst van IT

Jeffrey de Heer, Manager Multi Vendor afdeling: “Het is een lang gekoesterde wens om dagelijks bezig te zijn met de toekomst van IT. Een exercitie die erg makkelijk klinkt, maar in de praktijk door alle dagelijkse werkzaamheden en de snelheid van de transformerende IT-markt complexer is dan wij denken. De kracht van innovatie heeft geen toelichting nodig: technologie wordt al jaar en dag gebruikt om werkzaamheden voor elkaar te krijgen, bij voorkeur kosten- én tijdefficiënter dan voorheen.”

Vraagstukken waar SoftwareONE ook dagelijks mee bezig is. De belangrijkste factor is ook hierbij de tijd die nodig is om continue bezig te zijn met de langetermijnvraagstukken van klanten, om onderzoek te doen naar het vendorlandschap binnen IT-software en dit te matchen met de doelstellingen van SoftwareONE. “Met andere woorden: een researcher binnen je eigen organisatie”, zegt Jeffrey de Heer.

Van Tol: “Als platformorganisatie brengen wij klanten en leveranciers samen en hierbij staat één vraag centraal: Hoe kunnen wij onze klanten én onze softwareleveranciers helpen om hun primaire business uit te breiden? Klanten hebben nieuwe innovatieve technologieën nodig om hun business te ontwikkelen en uit te breiden. Wij helpen hen bij het selecteren en verkrijgen van de juiste technologie. Softwareleveranciers zijn op zoek naar het juiste platform, de juiste kanalen en marktplaatsen om nieuwe klanten te werven. Wij helpen hen om de juiste klanten te vinden.”

Progress Communications BW start week 17 tm 19 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Netgear banner liggend start week 14