Witold Kepinski - 29 januari 2022

Philippe Mathieu leidt Palantir EMEA

Philippe Mathieu leidt Palantir EMEA image

Palantir Technologies kondigt de benoeming aan van Philippe Mathieu als hoofd van de regio Europa , het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) van het bedrijf. Mathieu zal verantwoordelijk zijn voor het aansturen van de uitbreiding van Palantir in de EMEA-regio, een rol die hij eerder bekleedde bij Oracle, waar hij executive vice president van EMEA en JAPAC verantwoordelijk was voor de algehele verkoop en P&L voor Oracle-activiteiten met een omzet van 16 miljard dollar.

Palantir heeft een sterke commerciële aanwezigheid in EMEA, inclusief partnerschappen met bekende namen zoals Airbus, Merck KgAa Darmstadt Duitsland en Ferrari, onder anderen. Als president van EMEA zal Mathieu de verkooporganisatie in de hele regio bouwen en opschalen.

"Philippe is een ervaren leider met bewezen succes bij het opzetten en opschalen van verkoopteams in grote markten", zegt Palantir COO Shyam Sankar . "Ik ben verheugd om Philippe en zijn tientallen jaren ervaring te hebben terwijl we de fellowship in de hele regio voeden."

"Palantir is het favoriete besturingssysteem van ondernemingen geworden en de vraag groeit exponentieel", zegt Mathieu. "Ik ben verheugd om me aan te sluiten bij het bedrijf dat de beste ingenieurs in de industrie in dienst heeft en om bij te dragen aan de versnelling van onze wereldwijde voetafdruk."

Mathieu heeft meer dan 25 jaar ervaring als executive in de technologische industrie. Naast zijn tijd bij Oracle bekleedde hij senior managementfuncties bij verschillende Amerikaanse bedrijven voor bedrijfssoftware, zoals Hyperion Solutions, PeopleSoft, Commerce One en Sybase.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Axians MAESTRO BN start 28-9 tm 28-10