Wouter Hoeffnagel - 28 april 2022

Flex IT stelt Andreas Mayer aan als nieuwe CEO

Flex IT stelt Andreas Mayer aan als nieuwe CEO image

Flex IT, gespecialiseerd in IT Lifecycle Management, benoemt Andreas Mayer (foto) tot haar nieuwe CEO. Mayer treedt in de voetsporen van Leon Timmermans, die tot juli in een adviserende rol aan het bedrijf verbonden blijft om een goede overdracht te waarborgen. Tot voor kort was Mayer Managing Director van MCKL, een Europese demo partner die eerder deze maand door Flex IT is overgenomen. Flex IT wil met MCKL haar aanbod op het gebied van demo services en Circulaire IT in Europa uitbreiden.

“In de afgelopen vijf jaar heeft Flex IT een sterke ontwikkeling doorgemaakt en ik ben er trots op dat ik het bedrijf naar verdere groei heb mogen leiden. Ik draag het stokje met veel vertrouwen over aan Andreas. De acquisitie van MCKL heeft van ons beiden veel commitment gevraagd en het is duidelijk dat we dezelfde ambities en ideeën delen. Nu we deze overname met succes hebben voltooid, is voor mij persoonlijk het moment aangebroken een nieuwe fase in mijn carrière in te luiden en met de aanstelling van Andreas kan ik de organisatie in goede handen achterlaten”, aldus voormalig CEO Leon Timmermans. “Ik wil mij verder richten op het (her)opbouwen van bedrijven op basis van een duurzame strategie.. Dat is wat mij inspireert en iedereen die met mij heeft samengewerkt, weet dat ik in staat ben om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken gedurende deze opbouwfase. Ik zal in de komende tijd nauw met Andreas samenwerken om hem waar nodig met advies te ondersteunen, maar ik ben ervan overtuigd dat Flex IT veel voordeel zal hebben van zijn enorme staat van dienst.”

Lange staat van dienst in IT-sector

Andreas Mayer beschikt over meer dan 25 jaar ervaring in de Europese IT-sector en was onder meer werkzaam bij IBM, Lenovo en HP. Voordat hij als CEO aantrad bij MCKL, was Mayer Senior Director EMEA van HP en werkte hij ruim veertien jaar in verschillende leidinggevende functies bij Lenovo. In zijn laatste functie was hij werkzaam als Managing Director Benelux van Lenovo. Zijn internationale staat van dienst is van grote waarde in zijn nieuwe rol als CEO van Flex IT.

“Ik kijk er naar uit om voort te bouwen op het succes dat door Leon is bereikt door zijn voortdurende focus op het belang van duurzaamheid en circulaire IT. Het bedrijf heeft tijdens de pandemie onder uiterst moeilijke omstandigheden een significante groei doorgemaakt en aangetoond dat de keuze voor circulaire IT-producten een logische ontwikkeling is die terrein wint”, aldus Andreas Mayer. “We zien nu dat EU-lidstaten steeds meer in deze richting bewegen. Dat geldt ook voor bedrijven - en niet alleen leveranciers en vendoren - en ook de behoefte onder klanten neemt toe. Steeds meer bedrijven hebben een strategie op het gebied van duurzaamheid en willen klanten, medewerkers en investeerders laten zien dat het niet bij woorden blijft, maar dat zij concrete stappen zetten. Zij willen hierover aan het eind van het jaar rapporteren in hun MVO-jaarverslag en dat is een dynamiek die in de komende jaren alleen maar sterker zal worden. Flex IT bevindt zich in een uitstekende positie om in deze behoefte te voorzien en organisaties te helpen die van de inkoop van circulaire IT de nieuwe standaard willen maken.”

Doordat de levensduur van IT-hardware nu slechts drie tot vijf jaar bedraagt, blijft de jaarlijkse IT-afvalberg zich opstapelen. De sleutel zit volgens Mayer in het verlengen van deze levenscyclus naar minstens vijf tot tien jaar, zodat de milieubelasting drastisch kan worden teruggedrongen. “Mijn aantreden als CEO zal geen grote koerswijzigingen tot gevolg hebben, omdat ik geloof dat we op de goede weg zijn. Ik wil voortbouwen op wat we hebben bereikt en nieuwe stappen zetten om te kunnen anticiperen op de veranderende mindset als het gaat om circulaire IT.”

Duurzaamheid

Timmermans ziet voor zichzelf in de toekomst een duidelijke rol weggelegd op het gebied van eigen ondernemerschap en duurzaamheid. “Deze rol zal zijn gebaseerd op een combinatie van duurzaamheid, afvalreductie en circulariteit. Dat zijn in de afgelopen vijftien jaar de belangrijkste pijlers van mijn loopbaan geweest. Ik zie ernaar uit te ontdekken welk nieuw hoofdstuk ik zal openslaan en ik wens Andreas en het hele team van Flex IT veel succes. Ik ben ervan overtuigd dat zij het goede werk dat we in de afgelopen jaren hebben gedaan, zullen voortzetten.”

Veeam On BW tm 12 juni 2023 Alleen DI Leaders DIC en DIL Banner vierkant algemene sales brochure
FOBT2023 | Banner liggend - REGISTER