Witold Kepinski - 16 april 2023

Dealer Info oprichter Luc Sala is overleden

Luc Sala (Leiden, 13 december 1949 - 14 april 2023, Zutphen) is in alle rust overleden. Sala was uitgever van PC-vakbladen en van Dealer Info voor resellers. Ook was hij organisator van de PC Dumpdagen.

Dealer Info oprichter Luc Sala is overleden image

Begonnen als natuurkundig ingenieur, na een studie in Delft en werkperiodes bij Philips en Bruynzeel, zette hij een uitgeverij op voor computerbladen. 

Gegrepen door de razendsnelle ontwikkeling van deze nieuwe wereld ontstonden Commodore Info, MSX info, Computer Info, Dealer Info en De Datakolom van Sala, die menig internetpionier zich zal heugen. Dit culmineerde uiteindelijk in de PC Dumpdagen, die hij 25 jaar in de RAI organiseerde, met als zichtbaar kenmerk de karakteristieke gele posters door heel Amsterdam.

Sala was een spraakmakende Amsterdamse persoonlijkheid, die door de jaren heen actief was als columnist, internetpionier, uitgever, activist, journalist, televisiemaker en voorvechter van de rafelranden van de stad, zal door velen herinnerd blijven als een magische persoonlijkheid zo meldt zijn familie in een overlijdensbericht.