Witold Kepinski - 08 mei 2023

Vanenburg benoemt Willem van Enter tot Chief Revenue Officer

Vanenburg, de Enterprise IT modernization company, heeft de benoeming van Willem van Enter aangekondigd, die als Chief Revenue Officer de volgende groeifase zal leiden.

Vanenburg benoemt Willem van Enter tot Chief Revenue Officer image

In deze rol is Willem verantwoordelijk voor alle go-to-market activiteiten van Vanenburg, waaronder het aansturen van Vanenburgs wereldwijde commerciële- en marketingteams.

Willem van Enter heeft meer dan 30 jaar ervaring in de softwaresector, en een bewezen track record in sales & marketing, partner management en general management. Voordat Willem CRO bij Vanenburg werd, was hij werkzaam bij het low-code-ontwikkelingsplatform OutSystems als Vice President van de EMEA-regio. In deze rol was hij verantwoordelijk voor het opbouwen van de EMEA-business, waar hij in 8 jaar tijd de omzet met een factor 10 liet groeien.

Willem begon zijn loopbaan bij Baan Company waar hij verantwoordelijk was voor de verkoop aan (inter)nationale grote, middelgrote en kleine accounts, channel management en sales management. Later ontwikkelde hij de Benelux Application business voor Oracle, leidde hun Benelux Technology business en vervulde een strategische EMEA-rol. Vervolgens werd hij managing director voor VMware Benelux, waar hij een indrukwekkende omzetgroei realiseerde. Willem heeft een bachelor in Informatica.

"De brede ervaring van Willem in de go-to-market en commercialisering van softwareplatforms is zeer waardevol nu Vanenburg de volgende fase ingaat. Ik ben erg blij hem te verwelkomen en kijk uit naar de impact die hij ongetwijfeld gaat maken door de commerciële activiteiten te boosten en de groei van het bedrijf te versnellen", zegt Ardjan Baan, CEO, Vanenburg.

"Ik verheug me erop om Vanenburg verder te helpen groeien tot een bedrijf met nog meer impact. Ik zie een enorm potentieel voor Vanenburg-producten zoals Rappit, de application development accelerator die de snelheid van low-code combineert met de flexibiliteit van high-code. Klanten hebben genoeg van de vendor lock-in van low-code platforms en zijn op zoek naar alternatieven om snel enterprise-grade applicaties te bouwen. Dat is precies wat Vanenburg's next generation development tooling biedt", zegt Willem van Enter, CRO, Vanenburg.

DIL Dutch IT Leaders Linkedin Commvault BW 30-05 tm 07-06-2023
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023