Witold Kepinski - 26 mei 2023

NCSC topman Hans de Vries kondigt vertrek aan

Hans de Vries, Directeur Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) bij de Ministerie van Justitie en Veiligheid, legt binnenkort zijn functie neer.

NCSC topman Hans de Vries kondigt vertrek aan image

De Vries Meldt op LinkedIn: 'Na bijna 9 jaar gun ik het NCSC een nieuwe directeur. Een functie die ik met ongelooflijk veel plezier heb mogen invullen. Ik voel me vereerd dat ik mij in heb kunnen zetten voor het NCSC met al zijn gepassioneerde professionals. Daar ben ik iedereen heel dankbaar voor.

Mijn baan kan ik niet anders omschrijven als een droombaan, de mooiste baan die er is. En nu gun ik die droombaan aan iemand anders. Eentje die met passie, betrokkenheid en inzicht Cyberweerbaarheid in Nederland verder brengt. Iemand die publiek-private samenwerking ademt, begrijpt en als logisch ziet! Iemand die de publieke waarden hoog heeft zitten en dat nationaal en internationaal wil uitdragen. Iemand die het NCSC, DTC en CSIRT-DSP de komende jaren verder gaat brengen en van de samenvoeging een succes maakt. En uiteraard: iemand die, net als ik nu, staat voor de missie, visie en medewerkers van het NCSC en die zich met hart en ziel zal inzetten voor een veilig digitaal Nederland.

Ik zal aanblijven om de nieuwe directeur ergens in Q4 welkom te heten in zijn of haar nieuwe functie, en zal daarna een paar maanden “sabatticallen”. De One Conference wordt een groots feest!

Ondertussen ben ik dankbaar voor al die samenwerkingsmogelijkheden die we samen, jullie met mij en het NCSC, hebben opgepakt. Laten we er de komende tijd nog even strak voor gaan!'