Witold Kepinski - 19 september 2023

Naspers en Prosus CEO Bob van Dijk treedt terug

Naspers en tech investeerder Prosus maakten bekend dat Bob van Dijk na 10 succesvolle jaren leiderschap terugtreedt als CEO en bestuurslid van Naspers en Prosus. Ervin Tu, momenteel Group Chief Investment Officer, is benoemd tot interim-CEO. Bob zal deze transitie begeleiden en zal tot en met 30 september 2024 als adviseur van de raden van bestuur aanblijven.

Naspers en Prosus CEO Bob van Dijk treedt terug image

Tijdens zijn ambtstermijn heeft Bob een betekenisvolle bijdrage geleverd aan het succes en de toekomst van de Groep. Bob heeft meegeholpen aan de ontwikkeling van de Groep tot een toonaangevend wereldwijd consumenteninternetbedrijf, waardoor aanzienlijke waarde voor de aandeelhouders is gecreëerd zo meldt Prosus op zijn website.

“De besturen van Prosus en Naspers willen Bob bedanken voor zijn leiderschap gedurende een volledig decennium”, aldus Koos Bekker, voorzitter. “In deze periode zijn er substantiële bedrijven ontstaan ​​in Advertenties, Voedselbezorging en Betalingen, terwijl we ook een aantal nieuwe vakgebieden hebben betreden. Wij waarderen de bijdragen van Bob en wensen hem veel succes met zijn toekomstige carrière.”

Ervin die de rol van interim-CEO op zich neemt, zal resulteren in een naadloze overgang. Als Chief Investment Officer heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de strategische richting van het bedrijf en zal hij zorgen voor continuïteit bij de uitvoering van de belangrijkste prioriteiten van de Groep. Dat omvat onder meer het winstgevend maken van de geconsolideerde e-commerceportfolio van het bedrijf, terwijl de groei behouden blijft, en leidende kapitaalallocatie binnen de groep.

“Prosus opereert met momentum. Ik ben vereerd om de rol op mij te nemen en de toekomst van de Groep te helpen vormgeven. Ik kan niet enthousiaster zijn over het team om mij heen en om aan de slag te gaan”, aldus Ervin.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024