Witold Kepinski - 28 maart 2024

BearingPoint benoemt Stefan Penthin tot Managing Partner

Nu, zoals gepland, de laatste termijn van de huidige Managing Partner afloopt hebben de partners van het onafhankelijke management- en technologie consultancybedrijf Bearingpoint, Stefan Penthin gekozen als de volgende Managing Partner.

BearingPoint benoemt Stefan Penthin tot Managing Partner image

Hij volgt met ingang van 1 september 2024 Kiumars Hamidian op, die het bedrijf sinds 2018 met succes leidde en zich na twee ambtstermijnen zoals gepland niet herkiesbaar stelt. De nieuwe Managing Partner werd gekozen door alle BearingPoint Partners in een democratisch proces op basis van het principe One Partner - One Vote.

Stefan Penthin over zijn benoeming: "Ik ben vereerd om de volgende Managing Partner van ons bedrijf te worden en ik zal me volledig inzetten voor het langetermijnsucces van onze klanten en partners. We hebben voortreffelijke mensen, een sterk portfolio en worden gedreven door innovatie en ondernemerschap. We zullen onze missie om blijvende resultaten te creëren voor onze klanten voortzetten, en mensen in staat stellen succesvol te zijn."

Stefan Penthin werkt al 23 jaar bij BearingPoint en werd Partner in 2012. Hij is lid van het internationale Management Committee en het Executive Committee in Duitsland. Hij is ook de wereldwijde manager voor de marktsegmenten van BearingPoint en de wereldwijde leider voor Automotive & Industrial Manufacturing. Stefan brengt meer dan 25 jaar business consulting ervaring met zich mee en gaf leiding aan grote mondiale consultingprojecten en bedrijfstransformatieprogramma's, met focus op de automotive en productie industrie. Stefans specialismes zijn supply chain management, operational excellence en optimalisatie van productie en logistiek. Tot zijn klantenkring behoren grote multinationals en wereldwijde bedrijven in de genoemde segmenten.

Kiumars Hamidian feliciteert Stefan Penthin: “Nu hij in september de functie van Managing Partner op zich neemt, ben ik ervan overtuigd dat ons bedrijf in de meest veilige handen is. Stefan is een zeer betrouwbare leider en is uitzonderlijk succesvol geweest in het creëren van klantwaarde. Hij heeft voortreffelijke capaciteiten, diepgaande kennis van de sector en een grote toewijding aan onze waarden en principes. In zijn rol als mondiale leider voor onze marktsegmenten heeft Stefan een belangrijke bijdrage geleverd aan het uitstekende zakelijke succes van ons bedrijf met inkomsten die zijn gestegen tot meer dan EUR 1 miljard. Het transitieproces ligt goed op schema en wordt volledig ondersteund door het hele Partnership van ons bedrijf."

Kiumars Hamidian, Managing Partner bij BearingPoint sinds 2018, leidde BearingPoint met succes door de pandemie en bracht het bedrijf tot nieuwe hoogte. Onder zijn leiding steeg de omzet tot meer dan EUR 1 miljard en het aantal werknemers tot meer dan zesduizend in 2023.

Onder Hamidian’s leiding vonden 13 acquisities plaats, werd een nieuwe vestiging in India geopend en breidde de business in de VS en Azië uit. Daarnaast werd de eerste joint venture (Arcwide) met succes opgericht en werden BearingPoint RegTech en BearingPoint Beyond (die nu als zelfstandige bedrijven floreren) met succes verzelfstandigd.

Bovendien formuleerde BearingPoint in die periode zijn missie "Together, we are more than business" en omarmde het een cultuur waarin mensen centraal staan. Zodra de overdracht aan Stefan Penthin is afgerond, gaat Kiumars Hamidian begin 2025 officieel met vervroegd pensioen.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024