Witold Kepinski - 08 mei 2024

Helen Kardan wordt TNO Director Science & Technology High Tech Industry

TNO kondigt de benoeming aan van Helen Kardan als de nieuwe Director Science & Technology voor de unit High Tech Industry. Kardan volgt Christa Hooijer op die onlangs is overgestapt naar TNO's unit Defence, Safety & Security. Kardan is momenteel Senior Supplier Account Lead, Strategic Sourcing and Procurement bij ASML. Zij start per 1 juni 2024 in haar nieuwe rol bij TNO.

Helen Kardan wordt TNO Director Science & Technology High Tech Industry image

Helen Kardan begon haar carrière bij Freescale Semiconductor Ltd. in Japan en ontwikkelde zich verder in de VS, Europa en Azië. Voordat ze in 2018 bij ASML in dienst trad, werkte ze voor de Technische Universiteit Eindhoven en bij TNO. Kardan heeft uitgebreide ervaring in verschillende leidinggevende functies en waardevolle expertise in groeistrategie en waardeketenmanagement in hightech domeinen zoals semiconductor, medtech en automotive.

Wetenschappelijke en technologische strategie

Kardan wordt bij TNO verantwoordelijk voor het uitvoeren van de wetenschappelijke en technologische strategie die zich richt op het creëren van baanbrekende innovaties voor TNO’s partners en klanten, met name in Nederland. En het verder versterken van de relaties en samenwerkingen met de academische wereld en kennisinstituten. Naast haar nieuwe rol bij TNO blijft Kardan zich inzetten voor ondernemerschap binnen de Nederlandse wetenschappelijke gemeenschap.

Arnaud de Jong, managing director TNO High Tech Industry: "We zijn verheugd met de komst van Helen. Als onderdeel van een zorgvuldig wervingsproces, hebben we in het bijzonder belang gehecht aan haar marktgerichte high-tech expertise en brede netwerk in het Brainport-ecosysteem, evenals haar internationale focus. Ze heeft een schat aan ervaring in de sector en onderscheidt zich door tastbare resultaten te leveren."

"Ik vind het geweldig om weer deel uit te maken van TNO's levendige gemeenschap. In mijn rol kijk ik ernaar uit te mogen werken met getalenteerde en deskundige mensen bij TNO. En samen met high-tech ecosystemen niet alleen de grenzen van wetenschap en technologie te verleggen, maar ook economische groei te stimuleren en het maatschappelijk welzijn te bevorderen. Het zal een spannende reis worden, gevoed door samenwerking, creativiteit en de gedeelde visie om een betekenisvol verschil te maken in de wereld, 'Made in the Netherlands", aldus Helen Kardan, Director Science & Technology High Tech Industry

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024