Witold Kepinski - 23 november 2017

HPE ceo Meg Whitman vertrekt en wordt opgevolgd door Antonio Neri

Hewlett Packard Enterprise (HPE) ceo Meg Whitman zal begin 2018 aftreden als ceo. HPE President Antonio Neri zal dan vanaf 1 februari 2018 de rol van ceo op zich nemen. Whitman houdt wel een plaats in de directie. Dit meldt HPE in zijn laatste kwartaalcijfers.

HPE boekte een netto omzet van 7,7 miljard, een stijging van bijna 4,6 procent. De winst bedroeg 400 miljoen dollar. Dat is meer dan de verwachtingen van analisten. Het bedrijf meldt verder dat het volgende fiscale jaar dat in lijn is met de verwachtingen.

De jaaromzet bedraagt 28,9 miljard dollar. De winst daalde flink naar 400 miljoen dollar.

Het vertrek van Whitman markeert een einde van de transformatie HP dat werd gesplitst in HP Inc en HPE om beter te kunnen concurreren, omdat technologie steeds sneller naar de cloud migreert. Whitman zou eerder bijna ceo van Uber zijn geworden. Daar werd echter uiteindelijk Expedia-topman Dara Khosrowshahi aangesteld.

HPE werd eind 2015 opgericht als gevolg van de opsplitsing van HP in twee bedrijven. Whitman werd CEO van HPE, terwijl Dion Weisler ceo van HP Inc. werd. Voordat ze bij HP ging werkt was ze ceo van eBay. Verder is ze prominent lid van de Republikeinse partij. Zo was Whitman in 2010 de Republikeinse kandidaat voor het gouverneurschap van Californië.

Door: Witold Kepinski

 

 

 

 

SLTN Vierkant Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14