Wouter Hoeffnagel - 11 februari 2022

Scott Day versterkt Corel als Chief People Officer

Scott Day versterkt Corel als Chief People Officer image

Corel Corporation stelt Scott Day (foto) aan als Chief People Officer om de transitie van het bedrijf verder te ontwikkelen. Binnen deze functie is Day wereldwijd eindverantwoordelijk voor Human Resources (HR).

Christa Quarles trad eind 2020 aan als CEO, die een nieuw tijdperk heeft ingeluid om de activiteiten en producten van Corel Corporation opnieuw vorm te geven. De aanstelling van Scott Day is onderdeel van deze transitie. Day treedt ook toe tot het executive team. Binnen zijn rol als Chief People Officer zal hij zich met name bezighouden met het opzetten van een vernieuwde bedrijfscultuur, waarbij een prettige werkomgeving en mensen voorop staat. Zijn passie voor het creëren van een cultuur waarin de mens centraal staat, zal dan ook een fundamentele rol spelen bij het aansturen van organisatorische verandering en het definiëren van wat het betekent om bij Corel te werken.

Employee experience steeds belangrijker

Volgens Day wordt ‘employee experience’ in de toekomst nog belangrijker. De pandemie heeft er immers voor gezorgd dat medewerkers meer waarde hechten aan gezondheid en hun privéleven. Day wil daarom een nieuwe en innovatieve benadering binnen de organisatie in gang zetten, zodat medewerkers zich verbonden voelen met het bedrijf en tegelijkertijd hun emotionele behoeften kunnen vervullen.

Scott Day brengt leidinggevende ervaring mee op het gebied van HR. Day vervulde eerder leidinggevende HR-functies bij internationale bedrijven zoals PayPal, OpenTable en Airbnb. Bij PayPal was Day VP Human Resources, Global Product Development & Sales. Hij gaf hier leiding aan een team dat zich bezighield met enterprise people analytics, change management en organizational design. Als Senior VP of People & Culture bij OpenTable speelde Day een integrale rol in de wereldwijde schaalvergroting van het bedrijf. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor talentacquisitie, beloningsprogramma's, leer- en ontwikkelingsmogelijkheden en de HR-informatiesystemen. Eerder bekleedde hij verschillende functies bij Airbnb als Head of Global Talent Strategy, Talent Operations en Business Partners. Daarnaast was hij ook VP Human Resources bij Yahoo.

Psychologische veiligheid, inclusiviteit en vertrouwen

Day: "Christa en ik delen een passie voor het creëren van werkomgevingen die psychologische veiligheid, inclusiviteit en vertrouwen bevorderen. Wij geloven dan ook dat bedrijven alleen maar succesvol kunnen zijn als iedere werknemer zich persoonlijk in staat voelt om het bedrijf vooruit te helpen. Corel is momenteel bezig met een opmerkelijke reis en ik ben erg enthousiast om deel uit te maken van dit geweldige team."

Christa Quarles, CEO van Corel Corporation: "Bij ons staat de mens centraal in alles wat we doen en de klantervaring staat hierbij voorop. Ik ben dan ook blij om Scott in het team te hebben. Zijn passie voor het creëren van een cultuur waarin de mens centraal staat, speelt een fundamentele rol spelen bij het aansturen van organisatorische verandering en het definiëren van wat het betekent om bij Corel Corporation te werken."

Progress Communications BW start week 17 tm 19 SLTN Vierkant
Progress Communications BN start week 17 tm 19