Witold Kepinski - 17 januari 2024

Generatie Z is hoopvol over de uitkomsten van het World Economic Forum

In aanloop naar het World Economic Forum (WEF) in Davos op 16 en 17 januari 2024 heeft Salesforce in samenwerking met YouGov onderzocht hoe men in verschillende Europese landen en de Verenigde Staten kijkt naar het WEF. Een opvallende conclusie is dat de jongere Generatie Z hoopvoller is over de resultaten van Davos dan andere generaties.

Generatie Z is hoopvol over de uitkomsten van het World Economic Forum image

In Davos komen leiders uit het bedrijfsleven, de overheid, academici en jongeren samen om urgente wereldwijde kwesties zoals klimaatverandering, de toekomst van kunstmatige intelligentie, maatschappelijke polarisatie en economische groei te bespreken.

6 op de 10 mensen uit Gen Z is optimistisch 

Een meerderheid (54%) van de ruim 6000 ondervraagden gelooft dat wereldleiders de macht hebben om verandering teweeg te brengen tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in Zwitserland. Dit percentage stijgt tot 60% onder respondenten van Generatie Z, die optimistischer zijn dan alle andere generaties.

Sabastian Niles, President and Chief Legal Officer van Salesforce, is blij met de betrokkenheid van deze nieuwe generatie. “Het is veelbelovend om te zien dat de volgende generatie vooruitgang en oplossingen zoekt voor de meest urgente mondiale vraagstukken van vandaag. Het is nu meer dan ooit van belang dat invloedrijke leiders, denkers en stemmen van over de hele wereld ideeën uitwisselen op het wereldtoneel. We hebben betrouwbare, transparante omgevingen nodig om die samenwerking te vergemakkelijken. De discussies van het World Economic Forum zijn de perfecte manier om verschillende perspectieven te horen, verschillen te overbruggen, vertrouwen op te bouwen en positieve resultaten te stimuleren.”

Roep om meer transparantie van wereldleiders

Hoewel de ondervraagden over het algemeen positief zijn over de verandering die de deelnemers aan het WEF teweeg kunnen brengen, vragen zij wel om meer openheid van wereldleiders. Slechts 25% van de respondenten gelooft dat wereldleiders transparant genoeg zijn over wat er besproken wordt tijdens bijeenkomsten zoals in Davos. Men wil graag meer horen over concrete resultaten, zoals:

  • Acties en kwesties die de samenleving als geheel beïnvloeden
  • Maatregelen genomen door politieke leiders
  • Impact van eerder genomen maatregelen
  • Acties die worden ondernomen door het World Economic Forum (WEF)

Als het gaat over de belangrijkste onderwerpen die besproken moeten worden tijdens het WEF zijn ondervraagden uit alle leeftijdsgroepen het eens. Klimaat(verandering) is het belangrijkste agendapunt, gevolgd door oorlog en de geopolitieke situatie, armoede en wereldwijde gezondheid.

Lees meer hier.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei