Redactie - 16 februari 2020

Axis Communications presenteert intelligente netwerkaudio toepassingen

Axis Communications presenteerde tijdens de Integrated Systems Europe 2020 (ISE) beurs, dat plaatsvond in de RAI Amsterdam, zijn portfolio van intelligente netwerkaudio-oplossingen. Dutch IT-channel hoofdredacteur Witold Kepinski bezocht de stand en sprak ter plekke in een video update met Ernst Westerhoff, Business Development Manager, Access Control, Middle Europe bij Axis Communications.

Verschillende live demo’s boden inzicht in de mogelijkheden van netwerkaudio op het gebied van proactieve beveiliging, slim zonebeheer en eenvoudige migratie.

Op ISE 2020 introduceerde Axis een tweetal nieuwe toevoegingen aan het audioportfolio: de AXIS C1310-E Network Horn Speaker - een eenvoudig te installeren hoornluidspreker met ingebouwde versterker voor heldere audio over grotere afstanden - en de AXIS C1410 Network Mini Speaker, geschikt voor publieke aankondigingen en achtergrondmuziek. Deze nieuwe PoE-luidspreker voor binnen wordt geleverd met een geïntegreerde microfoon voor geluidsopnames, PIR-sensor voor bewegingsdetectie en een RGB-sensor voor kleur- en lichtdetectie

Hoewel de slimme netwerkaudiosystemen van Axis nog maar een paar jaar bestaan, krijgen ze al een aanzienlijke grip op de markt. Naast de netwerkvideo- en toegangscontrole-oplossingen, ziet Axis een groeiend momentum in de richting van netwerkaudio. Een voordeel is dat het volledige Axis-portfolio is gebaseerd op open standaarden. Hierdoor profiteert netwerkaudio van de gebruiksvriendelijkheid en schaalbaarheid van IP-gebaseerde bewakingssystemen.

De netwerkaudiosystemen van Axis zijn complete oplossingen van hoge kwaliteit, direct klaar voor gebruik, aldus de leverancier. Zo is iedere individuele luidspreker een geavanceerd audiosysteem in één product, met ingebouwde intelligentie, een versterker, equalizer, mixer, microfoon en digitale signaalprocessor. Het maakt verbinding met netwerken en streamt audio via één PoE-poort. Bovendien wordt het systeem geleverd met ingebouwde software, SIP-ondersteuning en voert het doorlopend zelftests uit. Naast luidsprekers voor binnen en buiten bestaat het Axis-audioportfolio uit microfoons, producten voor eenvoudige migratie van analoge naar digitale audio en audiomanagementsoftware.

Netwerkaudio is een waardevolle aanvulling op een videobewakingssysteem en maakt een intelligente, proactieve beveiliging mogelijk. Met behulp van camerabeelden en -analytics kunnen opgenomen audioberichten en live gepersonaliseerde spraakberichten worden ingezet in één of meerdere zones, bijvoorbeeld bij verdacht of crimineel gedrag. Het op deze slimme manier ontmoedigen en afschrikken van incidenten en diefstal zorgt niet alleen voor een veiligere omgeving voor medewerkers en klanten, maar bespaart een organisatie ook veel tijd en geld, aldus Axis.