Redactie - 12 maart 2021

Schneider Electric belicht belang van duurzaam datacenter

De pandemie heeft de digitale transformatie in een stroomversnelling gebracht. Met een groei aan datacenters, zowel on-premises als in de cloud. Die groei betekent overigens niet dat bedrijven hun duurzaamheidsdoelstellingen over boord hebben gegooid. Met de juiste strategie en processen kan een datacenter betrouwbaar én duurzaam zijn. Moderator Danny Frietman spreekt hierover in de online Dutch IT Channel Talkshow ‘Leaders of Datacenters’ met Bas Born, Vice President Services & Secure Power division bij Schneider Electric.

Vrijwel alle klanten van Schneider Electric hebben te maken met digitalisering van activiteiten. Met als gevolg: de capaciteit van het datacenter moet groter, meer schaalbaar en efficiënter. Maar een datacenter moet óók duurzaam zijn, aldus Born.

Dat Schneider Electric niet alleen duurzame projecten van klanten ondersteunt, maar ook als fabrikant zijn verantwoordelijkheid pakt, blijkt uit de benoeming tot meest duurzaam bedrijf ter wereld. Media- en onderzoeksbureau Corporate Knights onderzocht 8.000 bedrijven wereldwijd en promoveerde Schneider Electric van plek 29 vorig jaar naar de eerste plek in de ranglijst dit jaar.

Lees ook het hele interview met Bas Born: Het datacenter van de toekomst is groen én betrouwbaar.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024
Fujitsu BW en BN liggend DIL week 9 tm 12-2024