Witold Kepinski - 29 maart 2021

Copaco helpt MKB resellers met datacenter propositie

Met een compleet pakket van relevante technologische A-merk datacenter producten én -diensten op gebied van consultancy tot en met turnkey implementatie heeft Copaco als distributeur een unieke positie in de Nederlandse IT-markt. Hiermee wil Copaco het MKB resellers ondersteunen zodat ze hun klanten kunnen voorzien van de beste oplossingen en (cloud) diensten. Moderator Danny Frietman spreekt hierover in deze Dutch IT Channel Talkshow ‘Leaders of Datacenters’ met Sacha Wingers, Business Director Copaco Nederland.

Partners die actief zijn in het MKB-segment zien hun eindklanten steeds meer kiezen voor hybride oplossingen, constateert Sacha Wingers, Business Director bij Copaco Nederland. Het MKB heeft, naast de vraag naar on-premise oplossingen, nadrukkelijk ook de weg gevonden naar oplossingen in combinatie met clouddiensten. Wij kunnen onze partners in dit hybride verhaal volledig meenemen en uiteindelijk ontzorgen, aldus Wingers.

MKB heeft behoefte aan hybride oplossingen

Ook Maurice Slaghekke van Copaco ziet dat het MKB zich steeds meer beweegt richting de hybride omgeving. Toch moest de Teamlead Enterprise Solutions bij Copaco zijn verwachting over het cloud-gebruik in de MKB-markt enigszins bijstellen. “We dachten recent nog dat in het MKB vrijwel alles naar de cloud zou gaan. Het blijkt echter dat het MKB nog steeds een deel van hun serverpark on-premise wil behouden en het vraagt momenteel met name applicaties aan zoals cloud-based Office 365. Daarnaast zien we een significante groei in het gebruik van cloudapplicaties via bijvoorbeeld onze eigen Copaco Cloud-diensten, maar tegelijkertijd zien we de aanschaf van on-premise configuraties voor het MKB onverminderd doorgaan.

Lees ook het interview: Copaco heeft complete datacenterpropositie voor MKB-reseller.

Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023 Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
ALSO CTV BW en BN 23-05-2023 t/m 30-05-2023