Witold Kepinski - 30 april 2021

CrowdStrike brengt cloud cybersecurity trends in kaart

Het CrowdStrike Falcon-platform beschermt alle data en applicaties in de cloud. Het platform maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) op cloud niveau en biedt realtime bescherming en zichtbaarheid in de hele onderneming, waardoor aanvallen op endpoints of buiten het netwerk op tijd worden tegengehouden. Aangedreven door de gepatenteerde CrowdStrike Threat Grap, biedt CrowdStrike Falcon een geavanceerde dataplatform voor beveiliging van de hele organisatie. Moderator Danny Frietman spreekt in deze Dutch IT Channel Studio Talkshow ‘Leaders of Cloud’ verder met Ronald Pool, cybersecurity specialist bij CrowdStrike.

Frietman besoreekt verder de Falcon Cloud Workload security toepassing. CrowdStrike Falcon Cloud Workload Protection biedt uitgebreide bescherming tegen inbreuken op workloads en containers, zodat IT-beheerders applicaties snel en met vertrouwen kunt bouwen, uitvoeren en beveiligen.

Goede cloud security is een noodzaak, want afpersing na een ransomware-aanval komt steeds vakers voor. Naast de kans dat slachtoffers van ransomware hun systemen niet meer (volledig) kunnen gebruiken of geen toegang meer hebben tot hun data, lopen ze ook steeds vaker het risico dat hun bedrijfsgegevens op straat komen te liggen. Enerzijds wordt deze tactiek gebruikt om slachtoffers te dwingen tot betaling van het losgeld, anderzijds is het een reactie op een toenemend aantal bedrijven die de versleuteling van hun gegevens teniet kunnen doen met behulp van goede back-ups. Dat blijkt uit de resultaten van het 2021 Crowdstrike Global Threat Report (GTR). Lees meer op: https://www.crowdstrike.com/resources/reports/global-threat-report/

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024