Redactie - 30 september 2021

Dutch IT Channel MSP Round Table belicht kracht van Cyber Immunity

Hoe worden bedrijven immuun tegen het brede scala aan cyberbedreigingen waar ze mee te maken hebben? Deze vraag stond centraal tijdens de Round Table die Dutch IT-channel in samenwerking met Kaspersky deze week organiseerde op Kasteel Hooge Vuursche. In deze video reportage spreken we hierover met Witold Kepinski, Hoofdredacteur Dutch IT-channel; Tako Nijssen, MSP Lead bij Kaspersky Northern Europe; Joke Ploegmakers-Tuttens, Regional Alliances Manager Benelux bij Equinix en Tom Staal, CISO bij Valid.

Tijdens de rondetafel gingen de deelnemers ook in op de veranderende bedrijfsmodellen en kansen rond de groei van professionele diensten in de security business. Zo bespralen ze ook hoe een Cyber Immunity ecosysteem een goede basis biedt voor MSPs en hun klanten toekomstbestendig te blijven.

De essentie van cyberimmuniteit is om een zodanig beschermingsniveau voor organisaties te hanteren, dat de kosten van een aanval op een bedrijf hoger zijn dan de kosten van mogelijke schade. Tegenwoordig kan geen enkele serieuze cybersecurity-expert een complete beschermingsgarantie geven. Op het huidige niveau van de ontwikkeling van informatietechnologie kan alles worden gehackt - de enige vraag is hoeveel moeite aanvallers bereid zijn om daar tijd en kapitaal in te steken. Daarom is de enige manier om een aanval te vermijden, deze economisch onrendabel te maken voor potentiële aanvallers, zoals cybercriminelen als staatshackers.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Comstor BN start 14 feb CIS Services Awareness