Marco van der Hoeven - 19 december 2022

Dutch Cybersecurity Assembly bespreekt uitdagingen van NIS2

Omdat cybersecurity cruciaal is voor de bescherming van onze samenleving, heeft de Europese Unie (EU) in 2016 de Directive on Security of Network and Information Systems (NIS Directive) geïntroduceerd. Hoewel deze Europese richtlijn heeft gezorgd voor meer samenhang binnen de EU op het gebied van netwerk- en informatiebeveiliging, moet de cyberweerbaarheid nog verder omhoog om de samenleving te beschermen.

Met de toenemende digitalisering en grote hoeveelheid cyberaanvallen, is de NIS-richtlijn herzien en verbeterd. De NIS2 richtlijn zal dan ook een groter bereik hebben en zich richten op meer sectoren om op die manier de cyberweerbaarheid van de EU-lidstaten gelijk te trekken en vergroten.

Dit thema stond dan ook centraal bij de meest recente bijeenkomst van de Dutch Cybersecurity Assembly (DCA) op kasteel Hooge Vuursche in Baarn. In deze reportage spreekt Dutch IT Channel hoofdredacteur Witold Kepinski hierover met Hans ten Hove, Datto; Ruud Alaerds, Dutch Cloud Community en Jobert Lommerse, Futureproof Group.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024