Redactie - 17 april 2023

Axians en Pure Storage zorgen voor business en sustainability impact

Tijdens de Axians Gaia_Data_Experience event in Amsterdam voor IT-beslissers sprak Witold Kepinski, Director Content van Dutch IT Channel en Dutch IT Leaders in een video interview op met Remko Deenik, Technical Director Europe bij Pure Storage. Witold Kepinski vraagt hem waarom Axians NL als strategische partner wordt beschouwd en waarom Pure Storage een belangrijk onderdeel is van het totale Gaia-portfolio.

"De samenwerking tussen Axians en Pure Storage zorgt voor een concrete roadmap die organisaties helpt om hun applicaties overal op te starten en zo hun zakelijke doelstellingen gemakkelijker te bereiken. Samen bieden Axians en Pure Storage integrale data- en storage-oplossingen die organisaties écht versterken in hun digitale_transformatie”, aldus Deenink.

Deenink vervolgt: "Daarnaast biedt Pure Storage via Axians een uniek as_a_service-model dat vooral interessant is voor overheden, ziekenhuizen, onderwijsinstellingen en andere vitale bedrijven. Met één_contract bepaalt de organisatie zelf waar de data het beste op zijn plek is, zowel in het eigen datacenter als in de public_cloud. Dit geeft volledige flexibiliteit en maakt het niet uit of de data later in de tijd naar de cloud of terug beweegt, hetzelfde contract blijft geldig omdat het niet gekoppeld is aan de hardware."

Tot slot bespraken de Deenink en Kepinski het thema sustainability en hoe Pure Storage duurzaamheid bewerkstelligt en bewijst. Pure Storage is aangesloten bij het SBTi_consortium waarin organisaties science-based doelen vaststellen voor de eigen organisatie en haar producten. Dit heeft geleid tot ontwikkelingen aan hun opslagmodules en datareductie technologieën, waardoor de efficiëntie van het platform met 80_procent is verhoogd ten opzichte van vergelijkbare aanbieders. Daarnaast helpt Pure Storage onnodige hardware vervangingen te voorkomen met een combinatie van modulaire technologie en het Evergreen-model.

Afsluitend geeft Remko Deenik aan dat het als IT-beslisser belangrijk is om de nieuwe en duurzamere wereld van IT te omarmen, waarin IT werkelijk helpt om organisatie-doelstellingen sneller te bereiken en dichter op de burger of klant te acteren.

Benieuwd naar de andere drie afgenomen interviews? Suf naar: https://lnkd.in/e-jnxPZ6