Witold Kepinski - 27 mei 2023

Dell Technologies innoveert in strategische domeinen voor IT-beslissers

Dell Technologies innoveert mee in de snel veranderde markt om organisaties te ontzorgen met relevante oplossingen in vijf belangrijke domeinen voor IT-beslissers: Future of Work, multicloud, edge, security en AI. Dit meldt het bedrijf tijdens de Dell Technologies World conferentie in Las Vegas. Witold Kepinski, Director Content van Dutch IT Leaders & Dutch IT Channel, sprak in een video interview hierover met Isabel Moll, CEO van Dell Technologies Nederland.

Future of Work ofwel ‘De toekomst van werk’ is sterk veranderd door Covid-19 toen mensen opeens massaal thuis moesten werken. Maar anno 2023 leven we in een post-Covid-19 tijdperk. Organisaties worstelen welke hybride werkmodel het best bij zich past. Daarbij is er geen ‘one size fits all’ voor werknemer. De kunst ligt onder andere om werknemers productief te houden door (virtueel) contact met collega’s en klanten te onderhouden.

Multicloud

De tweede uitdaging is multicloud. Klanten maken voor hun workloads gebruik van verschillende clouds zoals public cloud, private cloud en co-locaties waarbij keuzevrijheid en grip belangrijk is. Dell werpt zich hierbij graag op als partij die ervoor zorgt dat alles beter samenwerkt met multicloud mogelijkheden. Hierbij wordt nauw samengewerkt via een partner ecosysteem zoals met Microsoft Azure, VMware, AWS, Red Hat, VMware en Databricks.

AI

De derde uitdaging volgens Dell Technologies is Artificial Inteliggence (AI). Dell ervaren organisaties druk om zo snel mogelijk generatieve AI toe te passen op privédatasets. Uiteraard veilig en ethisch.

Edge

De vierde uitdaging is edge computing. Uit een IDC-onderzoek blijkt dat meer dan tachtig procent van de edge-servers tegen 2025 zal worden gebruikt om AI-workloads uit te voeren. Dat vraagt om nieuwe netwerkarchitecturen en meer verwerkingskracht. Dat wordt een uitdaging. Zo is het is moeilijk om schaalbare edge-infrastructuur zomaar te exploiteren. Bestaande (edge)modellen bieden volgens Dell nog niet de ideale oplossing voor de uitdagingen van het uitvoeren van meerdere kritieke en ongelijksoortige OT-workloads in afgelegen omgevingen. Moderne edge toepassingen moeten soelaas bieden die zorgen voor een goede performance en security van gedistribueerde infrastructuur en applicaties.

Security

Security is de vijfde uitdaging, want organisaties worden geconfronteerd met steeds meer cyberdreigingen. Probleem is dat de cybersecurity markt zeer gefragmenteerd is. Klanten willen juist niet meer verschillende security toepassingen, maar liever geïntegreerde toepassingen. Daar gaat Dell Technologies verder op inspelen, met zijn ecosysteem van partners.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024