Witold Kepinski - 23 juni 2023

Nutanix Cloud Day geeft inzicht in management van IT-infrastructuur

Nutanix organiseerde onlangs zijn Cloud Day voor IT-beslissers en IT-professionals in Naturalis in Leiden. Daar kregen ze tijdens presentaties meer inzicht in management van IT-infrastructuur. Witold Kepinski, Director Content van Dutch IT Leaders was er bij en sprak in een video update met Sander Scholten (Country Manager Nutanix Nederland), Bas Dijkhuizen (Hero Group) en Sandor Warmerdam (Nutanix).

Tijdens deze dag waren er verschillende presentaties. De dag begon over 'De Evolutie van de Cloud', gepresenteerd door Sander Scholten, Country Manager Nederland bij Nutanix.

Daarna volgde een presentatie over een duurzame, betrouwbare en kostenbesparende datacenter strategie van Tim Smithson, Global Business Leader for Hybrid Multi-Cloud bij Nutanix.

Vervolgens was er een interessante business case over een moderne aanpak voor de infrastructuur van de terminals voor Vopak, gepresenteerd door Richard Borst, Director IT/OT Operations bij Vopak. Daarna ging het over 'End User Computing en het tijdperk van de Cloud', gepresenteerd door Kees Baggerman, Senior Director End User Computing bij Nutanix.

In de middag was er een sessie over 'De Evolutie van de Aarde' van Sterrin Smalbrugge, Ecoloog, Herpetoloog en Natuurbeschermer. Daarna was er een business case genaamd 'Efficiëntie en schaalbaarheid van de IT-infrastructuur, daar draait het om bij Hero' van Bas Dijkhuizen, Head of Competence Center Infrastructure bij Hero.

Vervolgens was een tech sessie genaamd 'From virtual machines to containers. The best platform to run them everywhere' van Jose Gomez, Technical Marketing Engineer bij Nutanix.

Er werd ook aandacht besteed aan cloud cost management met de sessie 'Bewaak de kosten en bewaar het overzicht van data in Azure, AWS en/of private cloud', gepresenteerd door Sandor Warmerdam, Cloud Economist bij Nutanix.

Bezoekers konden ook kennismaken met toepassingen van technologie partners zoals AMD, Fortinet, Veeam, Commvault, Equinix, HPE en Hycu.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024