Witold Kepinski - 13 juli 2023

Dutch IT Leaders update met Lucas Jellema CTO Conclusion

Waar de ICT-branche nu direct mee aan de slag kunnen en eigenlijk moeten is duurzaamheid. Dat is de conclusie van het expert panel tijdens het Future of Business Technology event in Driebergen, georganiseerd door Dutch IT Channel en Dutch IT Leaders. In een video update ging moderator Thomas van Oortmerssen hierover en over andere zaken verder in gesprek met Lucas Jellema, CTO bij Conclusion.

"Waar we nu direct mee aan de slag kunnen en eigenlijk moeten, is duurzaamheid", meent Jellema. "We zijn als IT-organisaties en -afdelingen onderdeel van het probleem, maar kunnen ook onderdeel van de oplossing zijn." Als voorbeeld noemt hij het terugdringen van de CO2-footprint van IT door het optimaal inzetten ervan, bijvoorbeeld door automation. 

Eenzelfde sentiment sprak Jellema uit tijdens het tweede panel van de Future Of Business Technology day centraal. In het panel zaten verder Samantha Reilly, Sector Banker TMT en Duurzame Energie; Petra Claessen, Marketing en New Business Director bij BTG; Arnold Bijlsma, Security Sales Manager bij Jamf.

Moderator Danny Frietman vroeg het panel onder meer we op een kantelpunt staan. De aanwezigen gaven op diverse manieren aan steeds meer focus te hebben op duurzaamheid, maar volgens Reilly blijft het niet meer zo vrijblijvend: “Volgend jaar gaat de corporate reporting sustainability directive van kracht, waarin wordt geëist dat grote organisaties transparant worden over de energievoetprint van hun producten en diensten. Dus ja, dat gaat veel impact hebben.”

Echt onderscheidend zijn

“Maar duurzaamheid is ook een commerciële aanpak. Net zoals diversiteit en inclusiviteit, gaat duurzaamheid een rol spelen in de relatie met klanten. Daarom moet je samen met de keten aan de slag”, aldus Jellema. Ook Conclusion zelf is intern aan de slag gegaan met concrete verduurzaming, zo blijkt uit het Jaarverslag Op Duurzaamheid van de organisatie.

Lees meer in het artikel:  AI en diversiteit spelen grote rol tijdens Future of Business Technology

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024