Witold Kepinski - 12 januari 2024

Microsoft Fluid Framework 2.0 is beschikbaar in Beta

Microsoft Fluid Framework 2.0 beschikbaar in bèta. Fluid Framework 2.0 is een open-sourceplatform voor het snel bouwen van krachtige samenwerkingservaringen. Het biedt een intuïtief programmeermodel dat het voor ontwikkelaars eenvoudig maakt om de gedeelde status tussen clients in realtime te synchroniseren, aldus Microsoft.

Microsoft meldt in een blog: 'Ontwikkelaars kunnen Fluid Framework 2.0 gebruiken om samenwerking toe te voegen aan nieuwe of bestaande apps. Het biedt een schematisch datamodel, zodat ontwikkelaars hun bestaande datamodel kunnen blijven gebruiken en hun apps snel kunnen laten samenwerken.

Naast de bestaande Azure Fluid Relay- ondersteuning ondersteunen we nu de nieuw aangekondigde SharedPoint Embedded- service, waarmee eindgebruikers kunnen samenwerken aan inhoud die is opgeslagen in de Microsoft 365-tenant van hun organisatie. 

Dit biedt alle functies van Fluid Framework gecombineerd met de schaal, prestaties, beveiliging en compliance van Microsoft 365. Nu kunnen ontwikkelaars meer keuzes bieden voor de opslag en verwerking van de samenwerkingsgegevens van hun eindgebruikers.'

Lees meer hier.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei