Witold Kepinski - 03 maart 2024

Dutch Drone Gods en Red Bull Racing onthullen baanbrekende FPV-beelden van RB20

Het bekijken van Formule 1 races biedt een nieuwe ervaring. De Dutch Drone Gods en Red Bull Racing presenteren een revolutionaire FPV-one-shot van de gloednieuwe RB20 F1-auto van Max Verstappen op het circuit van Silverstone.

Deze unieke beelden, vastgelegd met een handmatig bestuurde drone, markeren de eerste keer dat een ononderbroken FPV-opname is gemaakt van een F1-auto tijdens een volledige ronde. De drone, speciaal ontworpen voor deze uitdaging, kan accelereren tot meer dan 300 km/u in slechts 4 seconden en haalt een topsnelheid van 350 km/u – meer dan twee keer sneller dan een F1-auto.

De ontwikkeling van de drone, die meer dan een jaar in beslag nam, werd mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Red Bull Racing en de Dutch Drone Gods. Red Bull Advanced Technologies, de hightech-divisie van het team, stelde hun kennis en processen ter beschikking, terwijl de Dutch Drone Gods hun expertise op het gebied van FPV-drones inbrachten.

De drone werd uitvoerig getest achter de RB8- en RB19-auto's, bestuurd door Liam Lawson en David Coulthard. De resulterende beelden zijn adembenemend en bieden een ongekend perspectief op de snelheid en precisie van de Formule 1.

Bekijk de video op https://www.youtube.com/c/redbullracing om deze FPV-ervaring zelf te beleven.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024