Redactie - 04 maart 2024

Fortinet viert 10-jarige editie PartnerSync met 250 partners

Op 27 februari hield Fortinet haar jaarlijkse partnerevent: Fortinet PartnerSync. Dit jaar was het extra feest, want het was de 10e editie. Maar liefst 250 partners kwamen op het evenement af, en konden deelnemen aan een interessant programma gericht op ontwikkelingen en trends op het gebied van cybersecurity. Bas van Hoek, Manager Channel en Vincent Zeebregts, Regional Director bij Fortinet gaven een helder overzicht van het afgelopen jaar en vertelden over de plannen voor de aankomende periode. Ook kregen de partners een boeiende presentatie over bestaande en nieuwe functionaliteiten te zien, en werd er dieper ingegaan op de toepassingen en uitdagingen als gevolg van het toenemende gebruik van kunstmatige intelligentie (AI).

De ochtendsessie werd vrolijk afgesloten met de spetterende partner awards (zie hieronder). Bas van Hoek bedankte alle partners voor hun betrokkenheid, inzet en toewijding om samen met Fortinet verder te groeien en de bedrijven en organisaties in Nederland optimaal te beveiligen, nu en in de toekomst.

Heeft Van Hoek nog tips die hij de partners mee zou willen geven? “De trend en mogelijkheden van outsourcing en as-a-service modellen groeit flink en daarmee ook de klantvraag. Niet meedoen of te laat instappen kan een grote impact hebben het succes in de toekomst. Fortinet onderscheidt zich met een breed portfolio dat zich uitstekend leent voor het bouwen van deze diensten. Samen kunnen we een roadmap op maat maken dat past bij de vraag van de partner en zijn klanten.”

Wat is de visie van Fortinet op de toekomst? “Cybersecurity in de breedste zin van het woord zal steeds belangrijker worden. Met de komst van AI en de toename van IoT devices zal de complexiteit om dit te beveiligen groeien. De inzet van verschillende punt-oplossingen werkt hierbij niet meer afdoende, de vraag naar één platform voor security en het beheer neemt toe. Met Fortinet Security Fabric hebben we daarmee een flinke voorsprong genomen op het grootste deel van de competitie. Daarnaast zal wetgeving vanuit de EU en NL steeds strengere eisen stellen aan de beveiligingsmaatregelen die bedrijven nemen. Fortinet kan hierbij uitstekend ondersteunen”, besluit Van Hoek.

Fortinet awards

 • Enterprise Partner of the Year - Simac
 • Public Partner of the Year - Axians
 • SMB Partner of the Year - Veldwerk
 • GSI Partner of the Year - NTT
 • Cloud Security Partner of the Year - SolidBE
 • Secure networking Partner of the Year - Telindus
 • OT Security Partner of the Year - iAutomation
 • MSSP Partner of the Year - KPN
 • Security Fabric Partner of the Year - Interstellar/Pinewood
 • Growth Partner of the Year - SLTN
 • Fortinet Partner of the Year - Axians
Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024