Redactie - 08 mei 2024

FOBT 2024: In gesprek met Robbert Tan van Lenovo

Meer dan honderd CIO’s en andere IT beslissers bezochten op 23 april de Future of Business Technology middag van Dutch IT Media in De Loods in Rijswijk. Witold Kepinski, Director Content van Dutch IT Channel en Dutch IT Leaders sprak hierbij met Robbert Tan van Lenovo, sponsor van het event.

IT moet het gewoon doen; digitalisering is meer een culturele dan een technologische kwestie; een IT-leverancier die een CIO zegt hoe hij moet innoveren krijgt snel de deur gewezen; de overheid zet stappen op gebieden als AI-regulering maar dient ze in ook in de praktijk te brengen; en een kritische houding betekent niet dat het moeilijk zaken doen is met een organisatie zoals SURF, maar gewoon duidelijkheid schept. Het zijn enkele van de vele rake uitspraken en observaties van sprekers en paneldiscussieleden tijdens het geslaagde Future of Business Technology-evenement van Dutch IT Leaders en Dutch IT Channel.

Tijdens een gevuld middagprogramma in De Loods in Rijswijk, gaven Jet de Ranitz (voorzitter Raad van Bestuur, SURF), Lennert L'Amie (CIO Schiphol Group), Hessel Dikkers (CIO NS) en Arjen de Graaf (CIO Nederlandsche Bank) een kijkje in de ambities en uitdagingen van hun organisaties – of de ecosystemen die zij faciliteren - in een snel digitaliserende wereld.

Successen, mislukkingen

Successen, maar ook mislukkingen kwamen daarbij aan de orde. Evenals de impact van nieuwe technologie zoals GenAI. En hoe belangrijk het is voor IT-leveranciers om niet aan te kloppen met wat zij denken dat organisaties nodig hebben, maar te luisteren naar waar deze organisaties mee bezig zijn en waar zij staan in hun digitale transformatie. Iets waar een IT-aanbieder zoals Dell ook echt mee bezig is, benadrukte CTO Lieke Hamers tijdens de paneldiscussie.

Ook de overheid heeft een rol in het faciliteren van digitaliseren, in het vereenvoudigen van wat vaak een ondoordringbaar woud lijkt van soms tegenstrijdige regulering. Al gaat het er maar om Europese wetgeving zoals NIS2 op het gebied van security tijdig in Nederlandse wetgeving door te voeren, zo stelde paneldiscussie lid en voormalige VVD-Tweede Kamerlid Hawre Rahimi.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024