Witold Kepinski - 06 juni 2024

Jamf: Apple Mac en Mobile Security vereisen een nieuwe aanpak

De mobiele werkplek is booming. Werknemers werken niet langer alleen op kantoor, maar overal. Dit leidt tot een toename van zowel bedrijfsapparaten als apparaten die medewerkers zelf meenemen (BYOD). Deze verschuiving brengt echter ook nieuwe veiligheidsrisico's met zich mee. Cybercriminelen zijn zich hier terdege van bewust en profiteren van kwetsbaarheden op alle platforms, inclusief het Apple-ecosysteem. Witold Kepinski, Director Content Dutch IT Channel & Dutch IT Leaders sprak in een video update tijdens Cybersec beurs in Brussel met Jamf kopstukken Wouter Goed, Adam Boynton, Dennis Huisinga en Patrick Weel.

Het beveiligingslandschap verandert. Onderzoek van Jamf Research toont aan dat: 40% van de mobiele gebruikers draait op een verouderd besturingssysteem met bekende kwetsbaarheden. De kans dat gebruikers op mobiel slachtoffer worden van phishing is 50% groter. In 2023 had 2,5% van de apparaten een kwetsbare applicatie geïnstalleerd. Dit komt wereldwijd neer op ongeveer 420 miljoen kwetsbare apparaten.

Kom naar Jamf Nation Live op 13 juni 2024

Jamf organiseert Jamf Nation Live Amsterdam op 13 juni 2024, dat plaatsvindt in PHIL Haarlem. Experts belichten diverse onderwerpen, waaronder het beheer en de beveiliging van Apple-apparatuur. Denk echter ook aan het hanteren van een Bring Your Own Mac (BYOM)-device, waarmee werknemers op kantoor hun eigen Mac gebruiken

Daarnaast kunnen bezoekers terecht op de Technology Partner Expo, waar zij onder meer kunnen netwerken met experts van de Jamf Marketplace. Op de Technology Partner Expo ontdek je meer over het creëren van de beste Apple-ervaring in je organisatie met behulp van tools die integreren met het Jamf platform of dit platform uitbreiden.

Het event biedt ten opzichte van voorgaande edities meer round tables en meer gelegenheid om in kleinere groepen over onderwerpen discussiëren.

Programma

Jamf deelt binnenkort meer informatie over het programma van Jamf Nation Live Amsterdam. Ook komt een app beschikbaar waarmee bezoekers hun dag vooraf kunnen plannen en onder meer een stoel aan een roundtable kunnen reserveren.

Deelname aan het event is gratis. Meld u nu aan.


DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024