Redactie - 21 april 2016

Reportage Salesforce World Tour

Vorige week was de Amsterdamse RAI het toneel van de Salesforce World Tour. 6.500 mensen kwamen naar de Nederlandse versie van dit evenement, waar ze onder meer luisterden naar de keynote van CFO Mark Hawkins. Eveneens prominent aanwezig was voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes, die vanaf 1 mei als eerste Europaan deel zal uitmaken van de board van Salesforce. Tijdens een fireside chat gaf zij haar visie op het start up-klimaat in Europa, waar Salesforce met een investering van 100 miljoen dollar fors aan bijdraagt.

Salesforce investeert ook in extra ruimte bij zijn Nederlandse hoofdkantoor in The Edge, het vorig jaar geopende kantoorgebouw aan de Amsterdamse Zuidas. Deze uitbreiding volgt op het recente nieuws dat het bedrijf meer dan 1.200 nieuwe medewerkers aantrekt in EMEA om het snelgroeiende klantenbestand te ondersteunen. Salesforce introduceert tevens de Nederlandse versie van ‘Salesforce for Startups’, een programma dat ondernemers voorziet van de middelen die nodig zijn om hun bedrijf te bouwen en te laten groeien. Het programma start met meer dan vijftig Nederlandse start-ups.

“Salesforce ziet een fenomenaal momentum in Nederland en we voeren onze investeringen op om ons groeiende klantenbestand te ondersteunen”, zegt Renzo Taal, SVP Northern Europe van Salesforce. “Het is fantastisch om samen te werken met bedrijven van elke omvang, van start-ups tot en met grote enterprises, om de digitale transformatie, die zorgt voor toekomstige groei van onze klanten, te kunnen versnellen.”  

“Nederland heeft het grootste ecosysteem voor start-ups in Europa”, zegt Neelie Kroes, ambassadeur van StartupDelta. “Samenwerking tussen start-ups en corporates is essentieel om innovatie te versnellen. In ben verheugd dat meer dan vijftig Nederlandse start-ups deelnemen aan het Salesforce for Startups-programma en zo toegang krijgen tot technologie, tools en expertise die ondernemers nodig hebben om hun onderneming klaar te stomen voor de toekomst.”

“Het uitdagen van de status quo is niet mogelijk zonder een klantgerichte focus”, zegt Dennis Tan, mede-oprichter van Dashmote. “Het Salesforce for Startups-programma biedt ons toegang tot vooraanstaande technologie en middelen die ons in staat stellen elke klant effectief te kunnen bedienen en snel te schalen wanneer ons klantenbestand groeit.”

Snelgroeiend Nederlands Startup Ecosystem

Nederland is de basis voor een bloeiend ecosysteem met startups en staat momenteel bovenaan het 2016 Startup Nation Scoreboard in Europa. Het Salesforce for Startups-programma start vandaag officieel in Nederland waarmee start-ups toegang krijgen tot Salesforce-technologie, tools en expertise die nodig zijn voor bloeiende, klant- en community-gerichte ondernemingen. Aan het programma, dat start met meer dan vijftig innovatieve Nederlandse start-ups, doen onder andere mee:

Red Tulip Systems: Veilige communicatie- en identity management-oplossingen voor de overheid en de private sector.

SendCloud: Slimme verzending die online retailers verbindt met distributeurs waardoor tijd en geld bespaard wordt.

Yippie: Een shopping app die consumenten inlicht wanneer de producten die ze graag willen aanschaffen, bij welke verkoper dan ook, in de aanbieding zijn.

Daarbovenop heeft Salesforce Ventures, de wereldwijde corporate investeringsgroep van het bedrijf, honderd miljoen dollar gealloceerd om te investeren in Europese start-ups en daarmee cloud-innovatie en klantsuccessen in de regio te stimuleren. Salesforce Ventures heeft inmiddels geïnvesteerd in Cloud9 IDE en is actief op zoek naar andere lokale bedrijven.   

Officiële opening van Girlsday 2016

Salesforce World Tour Amsterdam vormt tevens het decor van de officiële opening van Girlsday 2016, een initiatief van VHTO, het landelijk expertisebureau voor meisjes/vrouwen en bèta/techniek. In het kader van Girlsday 2016 zullen tienduizend meiden meer dan driehonderd Nederlandse bedrijven bezoeken. Daarnaast zullen meer dan zestig meiden participeren in een speciaal programma op de Salesforce World Tour waarin zij leren van vrouwelijke rolmodellen, hands-on trainingen krijgen en hun eigen app ontwikkelen.

Als onderdeel van de steun aan STEM-projecten (Science, Technology, Engineering & Math) in Nederland, organiseert Salesforce.org ook een CoderDojo; een programmeerclub voor jonge mensen. Vrijwilligers kunnen daar ter plekke helpen bij het ontwikkelen van de workforce van de toekomst.

FOBT2023 | Banner vierkant - REGISTER DIL Dutch IT Leaders Linkedin
NTT BN start 31-5 TM 14-5