26 april 2023

Ontdek de werkplekwensen van uw medewerkers met deze 4 persona’s

Elke organisatie heeft vier type medewerkers, oftewel persona’s, zo blijkt uit onderzoek van Dell. Elk van die persona’s heeft een andere werkstijl. Zo werkt de één vooral thuis en de ander vooral onderweg. Of heeft de één veel rekenkracht nodig, terwijl de ander vooral professioneel wil overkomen. Ontdek nu welke stijlen uw organisatie heeft én welke oplossingen het best werken voor die persona’s.

Ontdek de werkplekwensen van uw medewerkers met deze 4 persona’s image

Innovatie en groei begint bij uw medewerkers. En omdat talent schaars is, is het extra belangrijk dat u uw medewerkers ondersteunt met de juiste oplossingen. Dat betekent dat u niet een one size fits all strategie kan toepassen voor uw organisatie. Niet iedereen zit namelijk te wachten op een zware pc. Soms is juist een lichtgewicht laptop handiger. Of misschien heeft uw medewerker het juist nodig om snel tussen werkplek te kunnen wisselen.

Daarom ontwikkelde Dell, partner van Copaco, vier persona’s met elk hun eigen werkstijl en elk hun eigen wensen als het aankomt op de oplossingen die hen ondersteunen. De vier persona’s zijn: bouwer, verbinder, specialist en producent. Ongeveer 10 procent van elke organisatie is een bouwer, 19 procent is een verbinder, 15 procent is een specialist en 50 procent is de producent.

Dit zijn de werkstijlen én hun werkplekwensen:

Bouwer

Gemiddeld 78 procent van de bouwers gebruikt meerdere werkplekken. Dat komt omdat deze persona erop is gericht om het bedrijf op te bouwen en te laten groeien. Ze brengen het bedrijf vooruit door relaties met externe stakeholders en partners te bouwen. Daarom zijn deze mensen veel onderweg, namelijk twintig procent meer dan andere persona’s. Daarnaast zijn ze gemiddeld twee dagen per week op kantoor en werken ze thuis het liefst ook nog even door.

Omdat de bouwer zowel thuis, onderweg als op kantoor werkt, is het ontzettend belangrijk dat ze makkelijk kunnen switchen tussen hun werkplekken. Ze hebben minder behoefte aan een complex productiviteitssysteem, maar juist meer aan oplossingen waarmee ze makkelijk samenwerken. Ook geven ze de voorkeur aan premium apparaten die een professionele uitstraling hebben, zoals de Latitude 9430. Uit te breiden met een portable monitor voor onderweg of een Dell Ultrasharp 40 Curved monitor voor thuis of voor op kantoor.

Welke oplossingen nog meer onmisbaar zijn voor bouwers? Check dit! 

Verbinder

Nog meer dan bij de bouwer ligt de nadruk bij de verbinder op samenwerken, zoals de naam al doet vermoeden. De verbinder waarborgt samenwerking door plannen en data te beheren en voortgang te stimuleren. Daarom is de verbinder vaker op kantoor, namelijk ongeveer 2,5 dag per week. Ook gebruiken ze meerdere werkplekken, waarbij de focus ligt op online samenwerken en overleggen.

De verbinder heeft dus boven alles behoefte aan apparaten die virtuele meetings naadloos ondersteunen. De oplossing moet de transitie tussen werkplekken en vergaderingen toestaan, net als connectiviteit als hoge prestaties garanderen. De meest ideale Dell-oplossing is de Latitude 7430 met een powerbank, een draadloze headset als een mobiele monitor voor onderweg en een curved video conferencing monitor voor thuis of op kantoor.

Wil je de verbinders uitrusten met de juiste oplossingen? Kijk hier.

Specialist

De specialist houdt ervan om de diepte in te duiken en zich te verliezen in de details. Het is dan ook niet zo gek dat deze persona het fijn vindt om thuis te werken (43 procent werkt thuis), zodat ze zonder afleiding kunnen werken. Als ze al op kantoor werken, dan is dat slechts anderhalve dag per week. Zij lossen de complexe uitdagingen voor een organisatie op en zoeken naar unieke en creatieve oplossingen.

Specialisten hebben vooral behoefte aan prestatie en rekenkracht, en gebruiken vaak meerdere schermen om zich te kunnen verliezen in hun werk. Maar omdat specialisten vaak lang en hard werken aan een specifiek probleem, willen ze comfortabele oplossingen die ergonomisch goed in elkaar zitten, zowel op kantoor als onderweg en thuis. Daarom is de beste oplossing de Dell Precision Tower 3660, die de beste prestaties als ook de beste visuele ervaring levert.

Met welke oplossingen een specialist de Dell Precision Tower willen uitbreiden? Kijk hier.

Producent

De grootste groep onder de medewerkers is de producent. De producent is gedreven door het leveren van resultaten en streeft naar efficiëntie. Productiviteit staat hoog op de agenda van de producent en ze focussen zich 22 procent meer dan andere persona’s op hun taken. Daarvoor zijn ze ook het meest van alle collega’s op kantoor, namelijk bijna drie dagen. Ze werken het liefst in een rustige ruimte om voortgang te maken.

Producenten hebben het liefst een overzichtelijke werkplek waar ze niet worden afgeleid door rommel. De oplossing die ze zoeken is dan ook overzichtelijk, snel en betrouwbaar. De basisoplossingen worden aangevuld met de juiste accessoires om achtergrondgeluid en afleiding te verminderen. De beste oplossing uit het Dell-portfolio is de all-in-one oplossing Optiflex 7000 micro. Uiteraard aangevuld met een Dell Pro Wireless Headset voor het beste geluid tijdens meetings of in focustijd.

Welke oplossingen nog meer geschikt zijn voor producenten? Kijk hier.

Ontdek hoe je de perfecte werkplek biedt, samen met Copaco

Als Copaco werken we nauw samen met Dell. Dat betekent dat we snel de klantwens invullen om zo de beste werkplek per werkstijl te bieden. Dat kan zelfs binnen één dag als de oplossing op voorraad is! Die klantwens staat overigens bij ons altijd centraal, dus of uw organisatie nu bestaat uit honderd procent verbinders en specialisten of juist de traditionele verdeling heeft: wij zorgen dat u de juiste oplossingen krijgt om uw medewerkers te ondersteunen.

Copaco biedt trouwens veel meer dan deze Dell-oplossingen, namelijk een compleet assortiment van hardware tot accessoires, servers en storage met elke maand scherpe deals. Ook bieden we regelmatig unieke acties, waarbij je mooie prijzen en uitstapjes kan winnen. Wil je je bouwers, specialisten, verbinders en producenten optimaal ondersteunen? Kijk snel naar ons aanbod en neem contact op!

Kijk hier naar ons Dell-portfolio

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024