Witold Kepinski - 28 mei 2024

Protinus IT wint rijksbrede aanbesteding voor ICT werkplek Accessoires & Android Devices (IWR2024)

Protinus IT heeft wederom, samen met Bechtle en Dustin, met succes het rijksbrede contract binnengehaald voor de levering van ICT werkplek Accessoires & Android Devices, inclusief optionele diensten.

Protinus IT wint rijksbrede aanbesteding voor ICT werkplek Accessoires & Android Devices (IWR2024) image

Dit contract valt onder de inkoopcategorie ICT Werkomgeving Rijk (IWR), die alle ICT-behoefte voor overheidskantoren en medewerkers omvat, inclusief oplossingen voor telefonie en videoconferencing. Dit betekent dat Protinus IT gaat leveren aan de verschillende ministeries, maar ook de Hoge Colleges van Staat zoals de Tweede Kamer.

Belangrijkste onderdelen van het contract

Het contract omvat een breed spectrum aan zaken die essentieel zijn voor moderne werkomgevingen, waaronder:

  • Mobiele apparaten: Android en feature telefoons.
  • Accessoires: Essentiële uitbreidingen voor ICT-werkplekken en kantooropstellingen.
  • Diensten: Uitgebreide services voor werkplekhardware en MDM.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Een kernwaarde van deze aanbesteding is Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Protinus IT heeft consequent blijk gegeven van een sterke betrokkenheid bij MVO, het voldoen aan en overtreffen van kwaliteitseisen, wat blijkt uit een van de hoogste scores ooit behaald in de EcoVadis Platinum certificering.

Toegevoegde waarde Protinus

Het contract is afgelopen maandag 27 mei, officieel ondertekend door hoofdopdrachtgever namens de Staat der Nederlanden van het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en Vincent Verbiesen, Algemeen Directeur van Protinus IT. Tijdens de ondertekeningsceremonie benadrukte Vincent Verbiesen de toegevoegde waarde voor de deelnemers aan het contract: Verbiesen: "Wij bieden IT hardware apparatuur en accessoires van elke leverancier, gecombineerd met de beste service. Daarnaast is MVO binnen IWR2024 een kernwaarde. Protinus IT heeft zich vanaf het begin gericht op dit gebied en heeft ruimschoots voldaan aan de kwaliteitseisen, met een van de hoogste scores ooit binnen de EcoVadis Platinum certificering."

Impact op duizenden medewerkers

Dit contract zal gezamenlijk meer dan 100.000 medewerkers van het Rijk in heel Nederland bedienen. De initiële looptijd van het contract is twee jaar, met een optie om twee keer met een jaar te verlengen, wat een geschatte contractwaarde vertegenwoordigt van 80 miljoen euro. Verbiesen: “Protinus IT is er trots op voorop te lopen bij het leveren van innovatieve en duurzame ICT-oplossingen aan overheidsinstanties, waarmee we onze toewijding aan kwaliteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid opnieuw bevestigen.”

Foto: Wout van Zeil (RVO) & Vincent Verbiesen (Protinus IT).

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024