Redactie - 21 juni 2018

Digitaliseringsstrategie kabinet stap in goed richting

Digitaliseringsstrategie kabinet stap in goed richting image

Het kabinet-Rutte III publiceerde afgelopen weekend zijn digitaliseringsstrategie. Het is op zijn plaats om daar waardering voor uit te spreken: voor het eerst ligt er een strategie waarin alle departementen betrokken worden en het kabinet de ambitie heeft om Nederland digitale koploper te maken. Maar voor de digitale mainport en voor de Nederlandse sector van digitale aanbieders moeten andere beleidsinstrumenten ingezet worden dan voor sectoren die nog een flinke slag te maken hebben met digitalisering.

Samen met de Dutch Startup Association en de Fiber Carrier Association heeft Stichting DINL daarom een brief aangeboden aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat om te benadrukken dat de juiste nuances in het nog nader in te vullen beleid essentieel zijn voor die ambities. Het gaat ook om wegnemen van knelpunten, inzetten op behoud van onze sterke digitale Mainport positie en om aandacht voor de effecten van nieuwe Haagse en Brusselse regels op startups en scale-ups.

Goed nieuws is er rond de Cloud IT Academy. Dit initiatief voor duale HBO Cloud opleidingen is eind vorig jaar van start gegaan en er is zeer veel belangstelling voor, zowel van bedrijven als studenten. Het aantal aangesloten bedrijven en leerlingen overstijgt de verwachtingen ruim! Dat smaakt naar meer en de verwachting is dat de Academy verder zal groeien. Het duale concept van de Academy biedt direct een oplossing voor de tekorten. De innige samenwerking tussen bedrijven en MBO- en HBO-onderwijs is een mooie aanzet voor het recept "Leven lang Leren", waaraan we als DINL verder willen gaan bouwen in de komende jaren.

Tot slot: de zomerborrels en barbecues en komen er weer aan! Zie de agenda voor de momenten waarop wij elkaar kunnen spreken. En vergeet u niet in te schrijven voor de lustrum editie van het bekende DINL cybersecurity event "Holland Strikes Back", met dit jaar als thema "Time to act", van Beleid naar Doen! Tot ziens op één van de events!

Door: Michiel Steltman (foto), Directeur DINL

Progress Communications BW start week 17 tm 19 DIL Dutch IT Leaders Linkedin
ALSO CTV BW 06-06-2023 t/m 15-06-2023