Redactie - 28 juni 2021

Managed power services: edge computing biedt grote groeimogelijkheden

Managed power services: edge computing biedt grote groeimogelijkheden image

De jaarlijkse groei van de markt voor beheerde diensten bedraagt naar schatting 12%. De verwachting is dat de uitgaven voor edge computing in 2024 zullen oplopen tot 33 miljard dollar. Op het raakvlak van deze markten, ontstaan nieuwe kansen voor managed service providers (MSP's) en value-added resellers (VAR's) die hun beheerde diensten willen uitbreiden. 

Bovendien groeit de behoefte bij klanten voor ondersteuning om te kunnen bijblijven met de nieuwe implementaties en beheerbehoeften van hun gedistribueerde IT-infrastructuur. Een van de gebieden waar de groeimogelijkheden met name voor het grijpen liggen, zijn de managed power services. Waarom is er zo veel behoefte aan deze diensten, die momenteel slechts door 27% van de MSP's worden aangeboden? Vaak willen klanten niet hun eigen middelen inzetten om de stroomvoorziening van hun infrastructuur te beheren, met name op externe IT-locaties. Daarom wenden zij zich tot hun leverancier van IT-oplossingen om deze dienst voor hen te leveren.

MSP's en VAR's moeten derhalve bedacht zijn op de mogelijkheden van energiemanagement. Denk bijvoorbeeld aan klanten die hun IT-personeel meer strategische taken willen toewijzen, of bedrijven die hun IT-activiteiten willen uitbreiden om digitale transformatie door te voeren, en beheer op afstand overwegen voor enkelfase UPS-systemen, racks en koelapparatuur.

De mogelijkheden van managed power services

Energiemanagement biedt een enorme meerwaarde. Het draagt namelijk bij aan het uiteindelijke doel van alle beheerde diensten: het maximaliseren van de uptime. Energiemanagement is vooral van belang in een gedistribueerde IT-omgeving met meerdere edge-locaties, waar doorgaans geen IT-personeel ter plaatse is. De leveranciers van IT-oplossingen kunnen de klanten bescherming bieden door ervoor te zorgen dat de klant kan rekenen op de noodstroomvoorziening als deze nodig is. Voor leveranciers zelf is het een manier om terugkerende inkomsten over lange termijn te genereren.

Het is een snelle groeimarkt omdat klanten doorgaans niet om managed power services vragen. Óf ze weten niet dat dat kan, óf ze hebben er gewoon niet aan gedacht. Als ze er eenmaal van op de hoogte zijn, zien klanten vaak wel iets in het idee om energiemanagement uit te besteden om zo tijd van hun personeel vrij te maken. Gewoonlijk richten klanten zich op nieuwe toepassingen en mogelijkheden, en niet op de infrastructuur die dit mogelijk maakt. Het is dus aan de leverancier om klanten bewust te maken van het belang van managed power services voor het zekerstellen van de beschikbaarheid van de infrastructuur.

Terugkerende inkomsten

Energiemanagement op afstand biedt een aanzienlijk hoger inkomstenperspectief. Managed power services kunnen tot maar liefst 40% van de initiële kosten van een asset per jaar opleveren. Een rekenvoorbeeld ter illustratie. Stel u beheert 100 assets voor meerdere kleine en middelgrote bedrijven (mkb) of 200 assets voor een grotere onderneming. Bij 40 dollar per asset komt dit neer op maandelijks respectievelijk 4.000 en 8.000 dollar. Beheert u in totaal 375 assets, dan loopt het maandelijkse bedrag al op naar 15.000 dollar.

Wanneer leveranciers klanten bijstaan met advies over energiemanagement, wordt daarmee ook de deur op een kier gezet voor de verkoop van andere IT-diensten, zoals assessments, implementatiediensten en het vernieuwen van hardware. Als u kunt aantonen dat de energie niet goed wordt beheerd of dat er onvoldoende zichtbaarheid is, kunt u aannemelijk maken dat ook andere IT-apparaten niet zichtbaar zijn of niet goed worden beheerd. Als de klant geen gebruik maakt van een MSP of dat er geen kwalitatieve dienstverlening wordt geboden omdat de stroomvoorziening niet wordt bewaakt, beidt dat kansen voor u om uw aanbod en uw bedrijfsresultaten te vergroten.

Managed power services gaan leveren

Managed power services bieden kansen voor MSP's en VAR's die het terugkerende-inkomstenmodel willen toepassen. Met het EcoStruxureTM IT IoT-platform van Schneider Electric hebt u meerdere mogelijkheden om managed power services te leveren, gecombineerd met volledige ondersteuning middels een trainings- en voordelenprogramma. Schneider heeft verschillende modellen ontworpen zodat u "ja" kunt antwoorden wanneer klanten u vragen hun gedistribueerde energieapparatuur te beheren. Als partner kunt u de optie kiezen die het beste past bij de huidige bedrijfsfase en het gewenste investeringsniveau.

U kunt ervoor kiezen om de service volledig door Schneider te laten uitvoeren, of het allemaal zelf te doen, of een tussenoptie. U kunt beginnen met het ene model en vervolgens gemakkelijk op een ander model overstappen als uw bedrijfsdoelstellingen en mogelijkheden veranderen.

De proactieve, realtime inzichten van EcoStruxure IT optimaliseren de prestaties en beperken de risico's, en de open architectuur biedt toegankelijkheid en zichtbaarheid. Leveranciers kunnen een klant bijvoorbeeld informeren dat een UPS-accu moet worden vervangen al voordat het apparaat defect raakt, of een klant waarschuwen voor een verhoogd veiligheidsrisico als gevolg van verouderde firmware. Ontdek de verschillende opties waaruit u kunt kiezen voor uw bedrijf. Vul de vragenlijst in om na te gaan wat voor uw bedrijf de beste aanpak is. Als u de juiste keuze hebt gevonden, kunt u zich aanmelden voor het Edge Software & Digital Services-programma en aan de slag gaan.

Nieuwe e-gids over managed power services

Managed power services bieden gunstige kansen voor huidige en toekomstige MSP's. Door een belangrijke behoefte van klanten te vervullen, kunnen leveranciers van oplossingen het vertrouwen van de klant winnen, waardoor de rol van vertrouwde IT-adviseur wordt versterkt. Lees meer over de mogelijkheden van managed power services en wat deze voor uw bedrijf kunnen betekenen in onze nieuwe e-gids: The Essential Guide to Growing your Business with Managed Power Services. Deze praktische gids biedt leveranciers van IT-oplossingen een eenvoudig, stapsgewijs plan voor het evalueren en toevoegen van managed power services aan hun aanbod.

 

Door: APC Schneider Electric

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 SLTN Vierkant
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12