Redactie - 09 maart 2023

Nieuwe, efficiënte UPS-systemen helpen duurzaamheidsdoelstellingen aan de edge te behalen

Nieuwe, efficiënte UPS-systemen helpen duurzaamheidsdoelstellingen aan de edge te behalen image

Tegen 2025 zullen datacenters naar verwachting ongeveer een vijfde van alle elektriciteit ter wereld verbruiken. Door de IT-infrastructuur, de koeling, de stroomvoorziening en het algemene onderhoud verbruiken datacenters veel energie. Als IT-beheerder kunt u echter stappen ondernemen om de infrastructuur duurzamer te maken, vooral nu het aantal kleine datacenters op edge computing-locaties toeneemt.

Eén stap is het updaten van al uw UPS-apparaten naar apparaten die zijn ontworpen voor meer efficiëntie en minder onderhoud. Een andere stap is het implementeren van een strategie voor infrastructuurbewaking gericht op het minimaliseren van on-site onderhoud en probleemoplossing.

Efficiëntere UPS-systemen
De hoeveelheid energie die een enkel UPS-apparaat verbruikt, lijkt misschien onbeduidend. Het gaat om ongeveer 1% van het totale stroomverbruik van een datacenter of edge computing-locatie. Maar laten we zeggen dat u een bank bent met 100 filialen of een detailhandelaar met 1000 winkels. Elk van die locaties wordt ondersteund door een edge-locatie met een UPS. Vermenigvuldigd met al die locaties is die 1% heel veel.
Daarom wilt u de meest efficiënte UPS-systemen inzetten die beschikbaar zijn. Een nieuw type UPS met innovatieve technologieën helpt u op verschillende manieren dat doel te bereiken. Ten eerste maken deze apparaten gebruik van halfgeleiders met een grote bandbreedte, waardoor ze kunnen werken bij een hogere spanning en een hogere frequentie dan mogelijk is met traditionele halfgeleiders. Dit resulteert in minder vermogensverlies, wat zich vertaalt in krachtigere en energie-efficiëntere apparaten. Het resultaat is een lagere elektriciteitsrekening.
Een ander voordeel van de nieuwe UPS-technologie is het gebruik van lithium-ion batterijen die tot 10 jaar meegaan, vergeleken met drie tot vijf jaar voor klepgeregelde loodzuurbatterijen (VRLA). De eenheden hoeven dus minder vaak te worden vervangen. En dat betekent minder energie voor de productie en minder brandstof voor het vervoer van de eenheden, die kleiner en lichter zijn en minder ruimte innemen in vrachtwagens. Ook de kosten voor het verwijderen aan het einde van de levensduur van de eenheden nemen af. Alles wat de koolstofuitstoot helpt verminderen, is een pluspunt. Om de verschillen tussen de levenscycli van VRLA- en lithium-ion batterijen beter te begrijpen en de gevolgen daarvan voor de duurzaamheid, kunt u dit recente blog raadplegen.

Real-time bewaking en beheer voor edge computing-locaties
Nieuwere UPS-systemen helpen ook bij het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen aan de edge door bewaking en beheer op afstand. De connectiviteit maakt het mogelijk data vast te leggen voor real-time bewaking en beheer en is compatibel met bedrijfsbeheersystemen, zodat u apparaatinformatie beschikbaar kunt stellen aan uw bewakings- en beheerplatform of Enterprise Network Management System van derden. Dankzij deze mogelijkheden hoeft u minder vaak met de vrachtwagen te rijden voor onderhoud en probleemoplossing.
Zo kunt u bijvoorbeeld aangekoppelde ladingen opnieuw opstarten. En u hoeft niet iemand naar een locatie te sturen om de batterijstatus te controleren, omdat u de gezondheid en prestaties van de batterij op afstand kunt bewaken. Dankzij de data van de batterijen kunt u nauwkeurig inschatten wanneer een batterij aan vervanging toe is en hoeft u niet ter plaatse te gaan kijken.

Wanneer u honderden of duizenden locaties beheert, betekent dit dat u veel minder geld kwijt bent aan brandstof en reiskosten. En wanneer een technicus opduikt met een vervangende batterij, kunt u erop vertrouwen dat het de juiste tijd is voor vervanging.

Ontdek een duurzamer soort UPS
Iedereen in een organisatie - en de maatschappij zelf - heeft een verantwoordelijkheid om te werken aan duurzaamheidsdoelstellingen. Het stroomverbruik in datacenters en aan de edge verminderen is niet altijd eenvoudig, maar het is mogelijk. En één effectieve manier om dat te doen is door efficiënte UPS-technologie in te zetten aan de edge.

Wilt u meer weten? Bekijk deze nieuwe eguide met de titel  “Three technologies to address UPS challenges at the edge”, waarin dieper wordt ingegaan op de technologieën die uw organisatie kunnen helpen bij haar duurzaamheidsdoelstellingen.

NTT BW start 31-5 TM 14-6 DIC en DIL Banner vierkant algemene sales brochure
ALSO CTV BW 30-05-2023 t/m 06-03-2023